28. 09. 2019 - 11:22
MILAN PRED VRATIMA RAJA Preuzima ih najbogatiji čovjek na...
907
Shares
MILAN PRED VRATIMA RAJA Preuzima ih najbogatiji čovjek na svijetu i na klupu dovodi trenera koji osvaja trofeje

ELLIOT PRODAJE KLUB

MILAN PRED VRATIMA RAJA Preuzima ih najbogatiji čovjek na svijetu i na klupu dovodi trenera koji osvaja trofeje

Sport.ba
28. 09. 2019 - 11:22
0
Shares

Elliot korporacija, aktuelni vlasnik Milana, navodno je u razgovorima oko prodaje "rossonera" Bernardu Arnaultu za 960 miliona eura. Prvi potez novom vlasniku bit će dovođenje Maxa Allegrija!

La Repubblica piše da su pregovori u završnoj fazi, a američki investicioni fond željan je prodati talijanski klub što prije.

Elliot je svakako na vlasti jer bivši predsjednik Yonghong Li nije uspio vratiti pozajmice pa je klub u principu bio vraćenom imovinom.

Namjera Elliota od starta je bila ustabiliti klub u finansijskom smislu prije nego ga proda drugom investitoru.

Sada bi to trebao biti Bernard Arnault, vlasnik luksuznog modnog brenda LVMH, koji pod svojim okriljem ima Louis Vuitton.

Prodaja bi trebala biti u iznosu od 960 miliona eura, što je pad u odnosu na prvobitnih jednu milijardu i 200 miliona eura. Posao bi mogao biti zaključen do kraja ove gdoine.

La Reppublica također izvještava da će novi čelnici odmah napasti Maxa Allegrija i pokušati ga ubijediti da se vrati za start naredne sezone.

Podsjećamo, Allegri je bivši trener kluba sa San Sira. Vodio ih je 2011. do 2014. osvojivši Scudetto u sezoni 2010/11 i talijanski Superkup. 

Učitaj još novosti