22. 09. 2019 - 11:42
VATRENI SLAVE Hrvatska reprezentacija dobija spektakularno...
907
Shares
VATRENI SLAVE Hrvatska reprezentacija dobija spektakularno pojačanje iz Eurolige

SHANE LARKIN

VATRENI SLAVE Hrvatska reprezentacija dobija spektakularno pojačanje iz Eurolige

Sport.ba
22. 09. 2019 - 11:42
0
Shares

Posljednjih godina rezultati hrvatske košarkaške reprezentacije su razočaravajući za ljubitelje košarke u toj zemlji.

Nisu se plasirali na proteklo Svjetsko prvenstvo u Kini, bilo je neizvjesno da li će imati mogućnost da se bore za plasman na Olimpijske igre, ali je FIBA je prije tri dana potvrdila njihovo učešće u kvalifikacijama, pa još ima šanse da se Hrvati nađu sljedeće godine u Tokiju.

A kako sada stvari stoje, u borbi za plasman na OI mogli bi dobiti veliko i neočekivano pojačanje.

Naime, sinoć je završen košarkaški turnir u Zadru, gdje je Efes u finalu savladao Albu, a jedan od aktera bio je i Shane Larkin, plejmejker ekipe iz Istanbula, koji je prošle sezone briljirao u Euroligi, gde je Efes stigao do finala.

U razgovoru za hrvatski portal "basketball.hr" dobio je pitanje da li bi prihvatio eventualni poziv iz Hrvatskog košarkaškog saveza da ubuduće nastupa za njihovu reprezentaciju, a on je odgovorio:

"Zanimljivo pitanje. Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom (Simonom). Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju", istakao je Larkin.

On je dodao i da do sada nije imao sličnih ponuda, ali da je načuo da bi ga i Turci mogli uskoro pozvati u nihov nacionalni tim.

Zbog toga će Hrvati morati što prije reagovati, a Larkin ne krije želju da sljedeće godine nastupi u Tokiju.

"Da, definitivno bi bilo lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportiste. Naravno da bi preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku. To je nešto o čemu bi tokom ove sezone morao dobro razmisliti. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bi čuti od odgovornih osoba šta bi se očekivalo od mene. No, ideja je svakako zanimljiva", istakao je Larkin.

Učitaj još novosti