21. 09. 2019 - 20:50
Ludnica u nadoknadi na Veledromu: Tri crvena i remi
907
Shares
Ludnica u nadoknadi na Veledromu: Tri crvena i remi

LIGUE 1

Ludnica u nadoknadi na Veledromu: Tri crvena i remi

Sport.ba
21. 09. 2019 - 20:50
0
Shares

U Marseilleu su domaći Olympique i susjedi iz Montpeillera remizirali 1:1, uz nemile scene pred sam kraj meča.

Gosti su poveli u 17. minuti. Florent Mollet ukrao je jednu loptu na desnoj strani napada, nabacio oštro u sredinu, a tamo nije baš spretan bio defanzivac domaćina Bouna Sarr, i to je 1:0 za Montpeiller.

Na 1:1 izjednačuje Valere Germain u 74. minuti. Bivši igrač Crvene zvezde Nemanja Radonjić ubacio je s lijeve strane, loptu su braniči gostiju odbili, ali tek na nogu bivšem igraču Monaca koji nije imao težak zadatak poravnati rezultat.

Dodajmo kako je u sudijskoj nadoknadi došlo do fizičkih obračuna i čak tri crvena kartona. Jordan Ferri je u jednom pokušaju kontre neprestano navlačio Radonjića, što je srpskog napadača vidno iznerviralo te je nastalo koškanje, pri čemu je Radonjić dobio blagi šamar. Hrvat Duje Ćaleta-Car odmah je nasrnuo na Ferrija zgrabivši ga za glavu, no Šibenčanin se izvukao bez isključenja.

Direktne crvene kartone su dobili Boubacar Camara i spomenuti Ferri. Minutu potom je drugi žuti i automatski crveni dobio i Dmitri Payet, tako da smo vidjeli ukupno tri crvena kartona na utakmici.

Učitaj još novosti