21. 09. 2019 - 20:13
Juventus Ronaldovim penalom do pobjede nad Veronom i...
907
Shares
Juventus Ronaldovim penalom do pobjede nad Veronom i privremenog čela tabele, Jajalu 90 minuta u domaćem porazu

SERIE A

Juventus Ronaldovim penalom do pobjede nad Veronom i privremenog čela tabele, Jajalu 90 minuta u domaćem porazu

Sport.ba
21. 09. 2019 - 20:13
0
Shares

Juventus je savladao Veronu s minimalnih 2:1 i tako upisao treću pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu i makar privremenu zasjeo na čelo tabele.

Momčad Ivana Jurića iznenađujuće je i spektakularno povela u 25. minuti. Prvo je Merih Demiral u kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Samuelom Di Carmineom, a sudac La Penna nije imao izbora nego pokazati na bijelu tačku.

Di Carmine je sâm pristupio izvođenju najstrože kazne, Buffona šalje u krivu stranu, no pogađa samo stativu. Lopta se odbija do Darka Lazovića koji ne uspijeva pogoditi prazan gol već opet samo okvir gola, ovaj puta prečku. Ali u nastavku akcije lopta dolazi do Miguela Velosa koji sa 20-ak metara odličnim udarcem ispravlja sve pogrešno od nekoliko trenutaka prije i dovodi goste u vodstvo.

U 31. minuti Juve izjednačuje. Juan Cuadrado prima loptu s lijeve strane, dodaje prema sredini do Cristiana Ronalda, a on produžuje do Aarona Ramseya koji se nalazi u odličnoj situaciji za udarac. Njega i upućuje sa otprilike 23 metra, lopta se odbija od igrača u žutom dresu, te vara golmana Silvestrija za 1:1. Bivši igrač Arsenala tek je treći Velšanin strijelac u Serie A, nakon Iana Rusha i Johna Charlesa.

La Vecchia Signora dolazi u vodstvo u 49. minuti. Cuadrado je ušao sa svoje desne strane u kazneni prostor, nadomak samog gola. Svjestan opasnosti, Koray Günter ga pokušava zaustaviti, no pri tome radi prekršaj za najstrožu kaznu. Izvođenju pristupa Ronaldo, te poluvisokim udarcem o samoj sredini gola postavlja 2:1.

Mato Jajalo je s Udineseom izgubio domaću utakmicu od Brescie golom Romula. Bivši bh. reprezentativac je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

Sve utakmice:

Udinese – Brescia 0:1 (Romulo 57')

Juventus – Verona 2:1 (Veloso 25'/ Ramsay 31', Ronaldo (11m) 49')

Kasnije:

Milan – Inter

Učitaj još novosti