20. 09. 2019 - 21:04
Matić postao kapiten Uniteda: Nisi vrijedan ovog dresa i...
907
Shares
Matić postao kapiten Uniteda: Nisi vrijedan ovog dresa i trake! Ipak, jedan komentar svima je zapušio usta

SRBIN SE POHVALIO NA TWITTERU

Matić postao kapiten Uniteda: Nisi vrijedan ovog dresa i trake! Ipak, jedan komentar svima je zapušio usta

Sport.ba
20. 09. 2019 - 21:04
0
Shares

Nemanja Matić je doživio ono o čemu svako dijete sanja. Zaigrao je u Premier ligi, igrao je za Chelsea i sad Manchester United, a kao šlag na kraju svega, sinoć je predvodio 'crvene vragove' kao kapiten u prvom kolu Evropske lige protiv Astane (1-0). Srpski reprezentativac osjećao se počašćeno i svoju sreću je odlučio podijeliti i s navijačima te je napravio Twitter račun. Ipak, čini se bolje da nije.

Neki su ga pohvalili, neki mu čestitali na pobjedi, a velik broj navijača Uniteda ga je napao i vrijeđao. 

- Ćao, Twitter, ovdje sam. Prvi put sam bio kapetan Uniteda u službenoj utakmici. Velika čast i pobjeda nad Astanaom. Nastavimo ovako i u sljedećim utakmicama. PS. Nadam se da ću biti aktivan što više moguće - napisao je Matić, a onda su ga dočekali negativni komentari.

- Nemanja, izabrao si pogrešno vrijeme za pridružiti se Twitteru. To je kao da želiš da te maltretiramo - napisao je jedan korisnik dok je drugi dodao:

- Odlazi iz kluba, Nisi vrijedan ovog dresa ni kapetanske trake. 

 Ipak, post osobe koja se potpisala kao "navijač Uniteda" zapušila je usta svima.

"Nemanja, dobijaš nepravedne kritike od strane ljudi koji ne razumeju pozicioniranje, odbranu i skrivene vještine fudbala. Izvini".

Matić je postao tek drugi Srbin i drugi Nemanja koji je ponio kapitensku traku velikana s Teatra snova, nakon Vidića.

Vragovi su pobijedili Astanu teže od očekivanog. Istina, Englezi su igrali u miješanom sastavu, a srpski reprezentativac je bio zadovoljan viđenim iako su pobijedili minimalnim rezultatom.

matic

- Bila je čast predvoditi ovu momčad, dobiti takvu odgovornost. Jako sam ponosan i nadam se da ovo nije zadnji put. Ima jako puno mladih igrača u momčadi. Mladići su igrali fantastično i to je najvažnija stvar. Sretan sam zbog Greenwooda jer je zabio i nadam se da će tako nastaviti - zaključio je Matić.

Učitaj još novosti