20. 09. 2019 - 22:35
4-2-3-1 odlazi u povijest: Real mijenja formaciju za Sevillu,...
907
Shares
4-2-3-1 odlazi u povijest: Real mijenja formaciju za Sevillu, najviše će ispaštati Jović!

ZIDANEU POSAO VISI O KONCU

4-2-3-1 odlazi u povijest: Real mijenja formaciju za Sevillu, najviše će ispaštati Jović!

Sport.ba
20. 09. 2019 - 22:35
0
Shares

Zidanova formacija 4-2-3-1 doživjela je i definitivni brodolom debaklom u Parizu, pa u dolazećem razdoblju vjerovatno neće biti u upotrebi u Real Madridu, piše AS.

Plan je zaigrati s dva napača, ali ne zato što je napad problem, nego, zamislite paradoksa, kako bi se spriječili problemi u odbrani, s obzirom na to da je na dosadašnjih pet utakmica u sezoni Real primio čak devet golova. Najviše problema ima u veznom redu, kojima su razlog ozljede Luke Modrića i Isca, ali i Federica Valverdea, pa je rotacija u potpunosti sužena.

modric

AS navodi kako se u ovom trenutku Zidane dvoji između formacije 4-4-2 i 4-3-1-2, ali to ne znači prostor u startnoj postavi za novopridošlog Luku Jovića, nego će najistureniji igrač uz Karima Benzemu biti Eden Hazard. Mladi srpski napadač svoju šansu tražit će s klupe.

hazard-he10271thumb

Zidane će promjenom sustava, već u nedjelju na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, pokušat će dobiti na posjedu i u ofanzivi i ponovo se nametnuti kao glavna sila na terenu. Francuz je tijekom pripremnog razdoblja, ali i početkom sezone često iskušavao formaciju 4-4-2, ali ni ona nije dala rezultat, tako da se nagađa kako će pokušati sa formacijom 4-3-1-2.

Tako su igrali u prijateljskoj utakmici protiv Rome. Tada su trojku na sredini terena činili Modrić, Casemiro i Kroos, ispred je bio Isco, a u napadu Benzema i Hazard. Sama ta činjenica dokazuje koliko ozljede remete ritam Reala.

karim-benzema-620x350

Gostovanje lideru prvenstva iz Seville pretvorilo se već u ovom dijelu sezone u ključnu utakmicu za Real Madrid, s obzirom na to kako će mogući poraz napraviti ozbiljne probleme Zidaneovoj momčadi i značajan zaostatak na tabeli.

2

Učitaj još novosti