20. 09. 2019 - 22:25
SKLAPAJU DREAM TEAM Tri superstara potvrdila : Želimo igrati...
907
Shares
SKLAPAJU DREAM TEAM Tri superstara potvrdila : Želimo igrati na Olimpijskim igrama!

AMERIKANCI SE NE ŠALE

SKLAPAJU DREAM TEAM Tri superstara potvrdila : Želimo igrati na Olimpijskim igrama!

Sport.ba
20. 09. 2019 - 22:25
0
Shares

Ukoliko je vjerovati američkim portalima, još jedan košarkaški superstar i jedan od ponajboljih bek šutera unazad dvadesetak godina, Klay Thompson, izjavio je kako bi volio sljedeće godine igrati za reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama koje će se održati u Tokiju.

„Volio bih igrati za reprezentaciju SAD-a. Takav je plan, stvarno bih volio biti dio olimpijske momčadi“, rekao je za cluchpoints.com bek GSW-a.

klay-thompson

Ali, nije Klay jedini koji bi volio igrati u Tokiju sljedećeg ljeta. Sada se javio i njegov saigrač i srce GSw-ove momčadi Draymond Green koji je za CBS Bay Area rekao sljedeće:

„Nadam se da ću igrati, a vjerujem da mnogi igrači to žele. Mnogi su odustali od igranja za nacionalnu vrstu ove godine zbog prenakrcanog rasporeda, ali Olimpijada je nešto drugo, tu bi mnogi htjeli participirat, a jedan od njih sam i ja“, rekao je krilni centar Ratnika.

stephen-curry-draymond-green-kevin-durant-klay-thompson-andre-iguodala

A kada se dvojica od trojice najboljih igrača Golden State izjave kako oni žele Olimpijske igre, onda je red da se javi i treći. Najveća zvijezda GSW-a, igrač koji je promijenio modernu košarku i playmakar iz snova svih trenera Steph Curry nadovezao se na priču kako svi žele na Olimpijadu:

„Svakako je to i moj plan. Znate, da pokucam o drvo, jedino me strah da se u cijelu priču ne uplete neka ozljeda. Ja definitivno želim biti tamo“, rekao je Chef Curry.

curry

Uprkos potpunoj blamaži na ovom SP-u ranking SAD-a se nije promijenio pa su tako „Ameri“ ostali na prvom mjestu.

Ukoliko ostane na čelu reprezentacije Gregg Popovich bi mogao imati slatke brige za godinu dana, potpuno suprotno od onoga s čim se susreo ove godine. Samo, jednu stvar treba imati na umu, Pop je i više nego prefrigan lik, i onaj koji je njega namjerno zeznuo ove godine jer je trebao odmor se neće baš samo tako naći na popisu putnika za Tokijo.

Učitaj još novosti