20. 09. 2019 - 16:53
Igrači Slobode putuju u Doboj Kakanj iako uprava nije...
907
Shares
Igrači Slobode putuju u Doboj Kakanj iako uprava nije isplatila plate

KRIZA NA TUŠNJU

Igrači Slobode putuju u Doboj Kakanj iako uprava nije isplatila plate

Sport.ba
20. 09. 2019 - 16:53
0
Shares

Uprava tuzlanske Slobode dva puta je u kratkom periodu javno obećala isplatu zaostalih dugovanja igračima i trenerima, ali to još nije urađeno. 

Zbog toga su članovi Skupštine zatražili održavanje vanredne sjednice najvišeg klupskog tijela i za to su, shodno klupskom Statutu, prikupili više od jedne trećine potpisa.

U međuvremenu, igrači koji se nedavno štrajkali, odlučili su otputovati na sutrašnju utakmicu protiv Mladosti u Doboj Kakanj, želeći time potaknuti klupske čelnike da se dodatno angažiraju i pronađu sredstva za izmirenje obaveza.

- Već danas u 17:30 s Tušnja odlazimo u Ilidžu odakle ćemo sutra otputovati na utakmicu s ekipom Mladosti. Svi igrači su na raspolaganju osim Amera Bekića, koji nije sanirao povredu i neće biti u rosteru – izjavio je šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević.

Govoreći o izgledima Slobode, kazao je da će kao i na svim utakmicama od igrača tražiti maksimum i igru na pobjedu.

- Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Protiv Borca smo pokazali da možemo. Kako ćemo igrati zavisi i od protivnika. Mladost je neugodan protivnik, pobjeda im je imperativ. Unatoč svemu, nadam se povoljnom rezultatu – kaže šef Slobodine struke.

Da među igračima ne vlada dobro raspoloženje zbog neizmirenih obaveza, ne treba ni govoriti. Ipak, žele da odrade svoj dio posla, u nadi da će uprava konačno pronaći sredstva i ispuniti obećano.

- Ne želim govoriti o toj problematici, jer sam već jednom javno rekao šta mislim. Kazao sam to u dobroj namjeri za sve i na vrijeme. Žao mi je što to nisu podržali oni koji su trebali – zaključio je Lazarević.

Utakmica Mladost – Sloboda igra se sutra u Doboj Kaknju od 16:30 sati.

Učitaj još novosti