20. 09. 2019 - 20:25
SRBI PROMIJENILI PLOČU - EVO ŠTA SAD PIŠU O KOVAČU: "Pokazao...
907
Shares
SRBI PROMIJENILI PLOČU - EVO ŠTA SAD PIŠU O KOVAČU:

TELEGRAF

SRBI PROMIJENILI PLOČU - EVO ŠTA SAD PIŠU O KOVAČU: "Pokazao je protiv Zvezde kakav je šmeker i gospodin"!

Sport.ba
20. 09. 2019 - 20:25
0
Shares

Bayern je u prvom kolu grupe B Lige prvaka na svom stdinu pobijedio Crvenu zvezdu 3:0, a neke srpske medije posebno je oduševio trener Bavaraca Niko Kovač, protiv koga se red utakmicu u nekim srpskim medijima vodila zapjenušana propagandna kampanja.

Srpski Telegraf tako donosi naslov ''Gospodski potez Kovača oduševio Delije: 5 stvari koje niste vidjeli na TV-u na utakmici Bayerna i Zvezde!''

Isti portal piše kako je bivši selektor Hrvatske pokazao gospodske manire prije, tokom i nakon utakmice sa Zvezdom.

niko-kovac-glava

''Ponašao se šmekerski od konferencije za novinare - gdje je na našem jeziku pozdravio novinare iz Beograda, izbjegao je provokativno pitanje o odnosu Srba i Hrvata, a o Zvezdi i njenim navijačima pričao je u superlativu -  pa do kraja utakmice, kad je otišao do Zvezdine klupe kako bi pozdravio sve članove stručnog štaba, a zatim i svakog igrača Zvezde ponaosob na centru. 

Posebno se ispričao s Milošem Degenekom, koga vjerojatno poznaje iz vremena dok je stoper Zvezde igrao u Njemačkoj'', stoji u tekstu Telegrafa.

Dan ranije, najtiražniji srpski tabloid Informer napisao je da je "mržnja Hrvata prema Srbima izbila je u prvi plan čak i pred utakmicu Bayerna i Crvene zvezde u Minhenu" u prvom kolu B grupe Lige šampiona, koja se igra u srijedu, 18. septembra.  

kovac

Podsjećamo, dan pred utakmicu, u tekstu pod naslovom "NIKO KOVAČ BOLESNO MRZI SRBE I ZVEZDU": "Nabijte im 10 komada i odučite ih od fudbala", Informer piše da je trener Bajerna, Hrvat Niko Kovač, nekadašnji selektor "kockastih", pokazao otvoreno koliko mrzi Srbe.

"Ustašama je naravno malo potrebno da ta mržnja i animozitet prema našem narodu ispliva na površinu, a još kada se radi o Crvenoj zvezdi... Srpski šampion im je posebno trn u oku. Ne mogu da smisle klub sa "Marakane". Kovač je imao posebnu uvertiru pred dvoboj sa Beograđanima. Na skandalozan način je motivisao svoje pulene. Održao im je bolestan govor", tvrdi Informer. 

salihamidzickovac

- Nabijte im 10 komada, a ni tada nemojte stati. Odučite ih od fudbala - navodno je poručio Kovač igračima pred meč sa Srbima, pisao je Informer.

"Ali, nije tu stao. Uradio je nešto što je šokiralo i Nemce. Na sraman način je potcenio pulene Vladana Milojevića. Besramni Kovač je otkazao poslednji trening. Poslao je igrače kući. Misli da će izaći lako na kraj sa crveno-belima... Tako je mislio i Liverpul prošle sezone. A, Pavkov mu je spakovao dva komada. Obrazi još bride", zaključuje beogradski tabloid blizak predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Učitaj još novosti