20. 09. 2019 - 15:04
ĆORIĆ NAKON DUGO VREMENA U POLUFINALU Hrvat napravio preokret...
907
Shares
ĆORIĆ NAKON DUGO VREMENA U POLUFINALU Hrvat napravio preokret protiv Ruuda

SANKT PETERSBURG

ĆORIĆ NAKON DUGO VREMENA U POLUFINALU Hrvat napravio preokret protiv Ruuda

Sport.ba
20. 09. 2019 - 15:04
0
Shares

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Sankt Petersburgu nakon što je u petak u četvrtfinalu savladao Norvežanina Caspera Ruuda s 3:6, 7:5, 6:3 poslije 2 sata i 3 minute igre.

U prvom setu Ruudu je bila dovoljna samo jedna break lopta, u četvrtom gemu, koju je iskoristio i došao do seta.

Ćorić je u drugom setu ipak pronašao način da zaprijeti kada je Ruud na servisu, imao je po jednu break loptu u drugom i četvrtom gemu, ali ih nije realizirao. To ga je koštalo gubitka servisa u petom gemu, ali odmah ga je vratio. U osmom gemu propustio je iskoristiti još jednu priliku za break. No, Ćorić je ostao koncentriran, kod vodstva 6:5 ukazala se nova prilika, a ovaj put nije ju propustio. Uspio je realizirati set-loptu na protivnikov servis i meč je ušao u odlučujući, treći set.

Obojica igrača su u odlučujućem setu bili sigurni na svom servisu, no u šestom gemu Ćorić je načeo Ruuda i uspio je doći do breaka i vodstva 5:2, a potom je rutinski zaključio meč u svoju korist.

Ćorić je nakon Hertogenboscha na travi u junu prvi put u polufinalu jednog turnira, a igrat će protiv pobjednika susreta između Kazahstanca Mihaila Kukuškina i Portugalca Joaoa Souse.

Učitaj još novosti