20. 09. 2019 - 12:20
BATISTUTA ODBIO MARADONU Batigol morao na hitnu operaciju,...
907
Shares
BATISTUTA ODBIO MARADONU Batigol morao na hitnu operaciju, zdravlje je najbitnije

OPERISAN U BASELU

BATISTUTA ODBIO MARADONU Batigol morao na hitnu operaciju, zdravlje je najbitnije

Sport.ba
20. 09. 2019 - 12:20
0
Shares

Gabriel Batistuta, legendarni napadač Fiorentine i Rome, uspješno je operisan u Baselu i ponovo će moći nesmetano hodati.

Jedan od najboljih napadača sa kraja prošlog vijeka morao je na operaciju lijevog skočnog zgloba u koji mu je ugrađena jedna vrsta proteze sa kojom će ponovo moći nesmetano hodati, a upravo to je razlog zbog kojeg se neće vraćati fudbalu. Čak, ni u ulozi trenera.

"Prva faza je prošla, proteza na lijevom zglobu je već realnost, sada krećemo ka oporavku. Hvala vam na ljubavi i brizi", napisao je Batistuta na svom Twitter profilu.

Zbog ovih zdravstvenih problema morao je nedavno odbiti poziv Diega Armanda Maradone da mu se priključi u Gimnasiji La Plati, gdje je El Pibe postao trener.

"Želim da se zahvalim Diegu Maradoni na ponudi koju sam dugo čekao", rekao je Batigol 4. septembra, a već 17. je podvrgnut operaciji.

"Planirao sam operaciju i postavljenje proteze u zglobu lijeve noge koja mi praktično ne dozvoljava da hodam neko vrijeme. Stvarno vam želim sve najbolje", rekao je Batistuta Maradoni, ali i navijačima njegovog novog kluba.

 

Učitaj još novosti