20. 09. 2019 - 11:32
ZIDANE JE BIVŠI, A SVLAČIONICA REALA JE ODABRALA Ma kakav...
907
Shares
ZIDANE JE BIVŠI, A SVLAČIONICA REALA JE ODABRALA Ma kakav Mourinho, želimo ovu instituciju od trenera

ALLEGRI SE SVE VIŠE POMINJE

ZIDANE JE BIVŠI, A SVLAČIONICA REALA JE ODABRALA Ma kakav Mourinho, želimo ovu instituciju od trenera

Sport.ba
20. 09. 2019 - 11:32
0
Shares

Real Madrid drma nova kriza nakon debakla u Parizu od PSG-a u 1. kolu Lige prvaka.

Iako je Florentino Perez uložio 300 miliona eura preko ljeta, ispostavilo se da nije birao prava rješenja.

Eden Hazard igra kao da je tek početak priprema, Luka Jović je zakucan za klupu, a Eder Militao se još nije uigrao. 

Rezultati su loši, Zidaneov drugi angažman na klupi se pretvara u pravu noćnu moru, a Perez polako već razmišlja o potencijalnom otkazu za Francuza.

Iako svi već vide Josea Mourinha na klupi Reala, posebno jer je Perezov miljenik, čini se da je svlačionica "kraljeva" protiv njegovog dolaska.

Prema informacijama španskih medija, oni žele Maxa Allegrija jer je riječ o smirenom treneru koji ne izaziva tenziju i zna držati ekipu pod kontrolom, što nije Mourinhova specijalnost, posebno kada imamo u vidu kako se prvi put rastao sa Realom.

Italijan je na odmoru nakon pet godina na klupi Juventusa, ali bi zbog Reala vjerovatno skratio pauzu. Bio je u konkurenciji za trenera kraljevskog kluba i prošlog ljeta, ali je dao riječ "staroj dami" da će ostati još jednu sezonu, što je na kraju i učinio.

Navodno je Zidane dobio četiri meča da ispravi situaciju u klubu, no neće imati lak posao. Igra sa jakom Sevillom u gostima, neporaženom Osasunom, zatim gradski derbi sa Atleticom i onda dočekuje Club Brugge. Nije nemoguće da eventualnim porazom u Madrilenu izgubi posao...

Učitaj još novosti