19. 09. 2019 - 20:49
GOLOVI NA SVE STRANE Arsenal i Sevilla ubjedljivi na...
907
Shares
GOLOVI NA SVE STRANE Arsenal i Sevilla ubjedljivi na gostovanjima, ludilo na Kipru

EVROPSKA LIGA

GOLOVI NA SVE STRANE Arsenal i Sevilla ubjedljivi na gostovanjima, ludilo na Kipru

Sport.ba
19. 09. 2019 - 20:49
0
Shares

Odigrano je dvanaest mečeva 1. kola Evropske lige.

Ekipa Arsenala je u kombinovanom sastavu sa 3:0 slavila na gostovanju u Frankfurtu.

Poveli su "topnici" u 38. preko Wilcocka. Eintracht je imao inicijativu tokom većeg dijela meča, ali nikako nisu mogli da pronađu put do mreže golmana Martineza, a kada se susret lomio, u 79. minuti crveni karton dobija Kohr. Samo šest minuta kasnije gosti povećavaju preko Sake, čime je pobjednik praktično bio poznat, a konačnih 0:3 postavlja Aubameyang.

U istoj grupi Standard je u Liegeu bio bolji od Vitorije iz Guimaraesa sa 2:0.

Sevilla je skoro sat vremena imala problema da savlada Asmira Begovića na golu Qarabaga, a onda je u 62. Chicharito divno pogodio iz slobodnjaka, nakon čega su El Haddadi u 78. i Torres u 85. postigli golove za ubjedljiv trijumf španskog kluba.

U drugom duelu grupe ludnica na Kipru. Dudelange iz Luksemburga napravio je senzaciju i sa 4:3 pobijedio APOEL. Gosti su ofanzivno krenuli u duel i poveli u 36. kada je pogodio Sinani. Bernier duplira vodstvo u 51., a onda se Kiprani vraćaju u igru i između 54. do 58. minute postižu čak tri gola. Dvaput je pogodio Pavlović, a jednom De Vincenti. No, gosti se nisu predavali pa su u 72. izjednačili preko Stolza, a deset minuta prije kraja stigli i do pobjede zahvaljujući Sinaniju.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti petardu Basela protiv Krasnodara (5:0), PSV je sa 3:2 slavio protiv Sportinga, a Lazija je sa 2:1 poražen u Rumuniji od Cluja.

Učitaj još novosti