19. 09. 2019 - 17:48
ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU CIJELOM REGIONU, O OVOM SVI PRIČAJU: Evo...
907
Shares
ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU CIJELOM REGIONU, O OVOM SVI PRIČAJU: Evo šta je poručio Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori...

OKRENUTI SE PRAVIM VRIJEDNOSTIMA

ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU CIJELOM REGIONU, O OVOM SVI PRIČAJU: Evo šta je poručio Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori...

Sport.ba
19. 09. 2019 - 17:48
0
Shares

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković ovih dana boravi s porodicom na Kopaoniku gdje je zajedno sa suprugom Jelenom otvorio sedmu po redu "Drugarijadu", tradicionalni kamp prijateljstva koji za djecu iz nerazvijenih krajeva Srbije organizuje Fondacija "Novak Đoković".

Na manifestaciji učestvuje oko 130 mališana uzrasta od sedam do deset godine iz škola koje se nalaze na seoskom području Sremske Mitrovice, Smedereva, Kragujevca, Aleksinca, Vlasotinca i Iriga.

Novak je sa suprugom Jelenom za mališane pripremio raznovrsne aktivnosti kojima se kod djece razvijaju prijateljstvo, zdravlje, vještine i otkrivaju talenti.

"Igra i zabava su najljepše uspomene iz djetinjstva a naš tim se trudi da takve uspomene ima svako dijete u našoj zemlji. Puno osmjeha na dječijim licima, puno radosti i veselja i to je ono što je glavna slika koju želimo da pošaljemo odavde. Imamo više od 130 dece iz najugroženijih sredina u Srbiji, a svake godine dolaze nova djeca iz drugih mjesta i stiču se nova prijateljstva. Sva djeca su talentovana, samo je potrebno stvoriti stimulativno okruženje sa ljudima koji znaju na koji način da pristupe djeci, kako da ih stimulišu i aktiviraju njihove talente i dopuste im da se izraze i budu slobodni", rekao je Đoković.

Slogan ovogodišnjeg kampa je "Prijateljstvo bez granica", a Novak je svojim sportskim ostvarenjima i ljudskim kvalitetima učinio da ga podjednako vole i cijene na svim prostorima.

"Mislim da je sada u ovom periodu za sve nas u regionu bitno da se okrenemo ka vrijednostima i stvarima koje nas istorijski i kulturološki spajaju, a ne razdvajaju. Moj utisak i ono što primjećujem je da se kroz sport u 99 posto slučajeva svi jako lijepo slažemo, poštujemo, uvažavamo i oslanjamo jedni na druge, posebno kada smo u svijetu. Osjećamo da smo vrlo slični, ako ne i isti svi u regionu i te vrijednosti se stiču od malih nogu, od ranog djetinjstva. To je upravo i poruka koju želimo da pošaljemo kroz ove kampove i 'Drugarijadu', jer inkluzija, poštovanje i uvažavanje drugog su iznad svega“, dodao je Đoković.

Učitaj još novosti