19. 09. 2019 - 09:52
Bjelica nakon pobjede plavih otkrio TAJNU IZ SVLAČIONICE
907
Shares
Bjelica nakon pobjede plavih otkrio TAJNU IZ SVLAČIONICE

Bjelica nakon pobjede plavih otkrio TAJNU IZ SVLAČIONICE

19. 09. 2019 - 09:52
0
Shares

Glavni kreator veličanstvene pobjede Dinama nad Atalantom na otvaranju natjecanja u grupi C Lige prvaka

Nakon što je većina igrača sinoć izašla iz svlačionice, pred pripadnicima sedme sile u mix zoni pojavio se – on! Nenad Bjelica, glavni kreator veličanstvene pobjede plavih nad Atalantom na otvaranju natjecanja u grupi C Lige prvaka, pojavio se pred novinarima. 

Nasmiješen i opušten. Kao da mu je s pleća palo veliko breme. I sam svjestan što su njegovi momci napravili pred punim tribinama, u jednoj fantastičnoj atmosferi. Strpljivo je odgovarao na sva pitanja, elaborirao viđeno, doživljeno na terenu…

“Kako se osjećam? Sretan sam, presretan… Predivna pobjeda, predivna atmosfera. Jako nam je drago što smo našim navijačima priredili ovakvu predstavu. Prekrasno je pobijediti jedan takav klub poput Atalante s 4:0. Naravno da smo se nadali pobjedi, ja to uvijek ističem, bez obzira o kojem se protivniku radilo. Ali, nitko se valjda nije nadao pobjedi od 4:0 protiv jedne moćne, talijanske momčadi, i u tom smo uspjeli. Tako treba nastaviti”, kazao je Nenad Bjelica okupljenim novinarima u mix zoni.

“Treba uživati u ovim trenucima, istina, ali isto tako treba se već lagano pripremati za ono što donosi subota”, istaknuo je Nenad Bjelica i prokomentirao ideju da protiv treće momčadi u Serie A prošle sezone zaigra s tri centralna braniča.

bjelica

“Ovo je naša 23. utakmica u Europi koju smo igrali protiv jedne momčadi koja ovako kao Atalanta. Rekao bih i da niti jedna od tih momčadi nije imala takvu ofenzivnu moć poput moći koju ima Atalanta. Malo smo se prilagodili njima. S druge strane, htjeli smo biti agresivni u sredini. Tu agresivnost smo s Ademijom i Olmom dobili. Moro koji je iza njih u praznim prostorima jako dobro čitao igru, te bio stvarno u svakom trenutku na pravom mjestu. U napadu smo htjeli biti opasni, s Oršićem i Petkovićem smo htjeli vršiti pritisak na njihovim stoperima. Vidjeli smo neke njihove nedostatke, znali smo da je dosta prostora između linija. S navedenim smo to htjeli iskoristiti. Naša neka procjena je bila da u tom sistemu možemo najbolje i na kraju je dobro ispalo. Dečki su ti koji na terenu trebaju to sve provesti u djelo, primijeniti… Međutim, njihova hrabrost je bila velika, i rizik je bio veliki. Nešto što je dobro, uspješno, nije baš pametno mijenjati. U ponedjeljak smo odradili trening, dečki su vidjeli što hoćemo, kako hoćemo… Napravili smo i videoanalizu i super je sve ispalo”, objasnio je Nenad Bjelica i nastavio o svom riziku u ovom dvoboju, potezu s promjenom sustava:

Bjelica je naglasio kako u grupi ima jačih momčadi od Atalante i kako treba vidjeti mogu li se nositi i s ekipama poput Manchester Cityja.

“Na početku smo puta i vjerujem da možemo. Treba biti svjestan da je pred nama još dalek put, ali isto tako treba i malo uživati u pobjedi”.

Što je kazao svojim igračima na poluvremenu u svlačionici?

“Dvije, tri sitnice. Stvarno je sve bilo u prvom poluvremenu, onako, perfektno. Malo smo dali, Nikoli smo rekli da se malo više fokusira na njihovu lijevu stranu, a na našu desnu, jer smo tamo imali Theophilea s kartonom, a Gomez je bio dosta neugodan. Iličića smo na drugoj strani dosta dobro blokirali jer je i Oršić dosta pomagao u fazi obrane. Na drugoj strani Bruno nije toliko pomagao, ali nismo to niti očekivali. Morali smo imati neku referenciju u napadu kome možemo, kad uzmemo loptu, dodati. To sam jedino rekao. I jednostavno ići po četvrti gol, visoki presing i dalje na igrača. Čak smo u onoj jednoj situaciji išli malo grlom u jagode, pa su oni stvorili neku polušansu. Dečki su stvarno svim srcem i svom željom htjeli ostvariti na terenu ono što smo htjeli od njih”, zaključio je Nenad Bjelica.

Učitaj još novosti