17. 09. 2019 - 08:05
MEGAZVIJEZDA IZNENADILA PRIZNANJEM "Često letim ekonomskom...
907
Shares
MEGAZVIJEZDA IZNENADILA PRIZNANJEM

DANIIL MEDVEDEV

MEGAZVIJEZDA IZNENADILA PRIZNANJEM "Često letim ekonomskom klasom, ne vidim svrhu da dajem 1000 eura više"

Sport.ba
17. 09. 2019 - 08:05
0
Shares

Finalista US Opena Daniil Medvedev kaže u intervjuu za ruski Sport Express da je o takvom trenutku maštao kao dijete.

Rus je odigrao sjajan turnir, a potom u finalu propisno namučio Rafu Nadala, imao je i brejk lopte u ranoj fazi petog seta, ali je na kraju ipak izgubio. No, Medvedev je poslije briljantnog ljeta na američkom betonu već sada četvrti teniser svijeta.

“Nisam pomišljao da bih tako nešto mogao da ostvarim kada sam počinjao da se bavim tenisom. Poslije nekog finala US opena ležao bih u krevetu i razmišljao: 'Vau, bilo bi tako super da sam tamo, da igram finale i da svi skandiraju moje ime'. Klinci koji sada treniraju znaju kako je to. Za to sam radio cijelog života“, kaže Medvedev za sport-express.ru.

Da li se sada osjeća kao superzvijezda?

“Iskreno – da, ali to pokušavam da ostavim po strani. Dobio sam mnogo poruka ruskih sportista kojima se divim, pisali su mi da igram super. Znam da je ta pažnja zaslužena i da bi trebalo sebe da pohvalim nekada, ali moram da nastavim vrijedno raditi kako bih nastavio sa takvim rezultatima“.

Mnogi kažu da niko od mlađih neće uzeti Slam dok je Velika trojka tu. Evo šta Daniil misli o tome.

“Iskreno, nije me briga igraju li oni ili ne, samo želim da je osvojim. Ali ako se desi da oni budu rivali u finalu, to će biti samo jagoda na šlagu“.

Medvedev je otkrio da ne putuje uvijek biznis klasom kada ide na turnire.

“Često letim u 'ekonomskoj' klasi, ne vidim svrhu da dam 1.000 eura više za dva sata leta kada sa tih 1.000 eura mogu da kupim nove felne za kola. Možda neko misli da je to glupo, ali ja radim ono što volim“.

Učitaj još novosti