16. 09. 2019 - 17:58
KOMEDIJA NESUĐENOG TRENERA FK SARAJEVO: Telefonom nazvao...
907
Shares
KOMEDIJA NESUĐENOG TRENERA FK SARAJEVO: Telefonom nazvao asistenta na terenu, a greškom dobio novinara. Tada je nastala najluđa priča vikenda

LJUPKO PETROVIĆ

KOMEDIJA NESUĐENOG TRENERA FK SARAJEVO: Telefonom nazvao asistenta na terenu, a greškom dobio novinara. Tada je nastala najluđa priča vikenda

Sport.ba
16. 09. 2019 - 17:58
0
Shares

Trenerska karijera Ljupka Petrovića počela je davne 1982. u omladinskom timu Osijeka, a nakon 37 godina, i dalje se bavi ovim poslom.

Sigurno se sjećate da je 2014. trebao preuzeti FK Sarajevo, a klub je vodio samo dan uz jedan obavljen trening sa igračima. Nakon što su u medijima procurile fotografije Petrovića sa ratnim zločincem Arkanom, na vanrednoj press konferenciji donesena je odluka da ugovor neće biti potpisan.

Trenutno je šef stručnog štaba bugarskog kluba CSKA Sofija, koji je preuzeo ovog ljeta. 

Proteklog vikenda meč svog kluba protiv Boteva posmatrao je sa tribinama zbog suspenzije.

U jednom trenutku želio je dati smjernice asistentu pored aut-linije pa je uzeo telefon i okrenuo broj. Međutim, ispostavilo se da je pozvao pogrešan broj i umjesto asistenta dobio jednog bugarskog novinara.

Postaje još bolje. Petrović je bio nezadovoljan što su njegovi saradnici ubacili veznjaka Tiaga Rodriguesa pa je od sirotog novinara tražio objašnjenje ovog poteza. Novinar je prekinuo poziv, ali ga je trener CSKA ponovo pozvao, nakon čega je shvatio da je pogriješio.

Petrovića možda čeka i kazna od 1000 eura jer je prekršio pravila pokušavši da stupi u kontakt sa saradnicima na klupi. 

Unatoč telekomunikacijskim problemima, utjeha Petroviću je pobjeda njegove ekipe u pomenutom duelu 1:0.

Učitaj još novosti