16. 09. 2019 - 17:03
NADAL ODBIJA PROMJENU PRAVILA "Ubit ćete sport ako ovo...
907
Shares
NADAL ODBIJA PROMJENU PRAVILA

DVA ILI TRI DOBIJENA SETA

NADAL ODBIJA PROMJENU PRAVILA "Ubit ćete sport ako ovo uradite. To su najbolji mečevi u sezoni"

Sport.ba
16. 09. 2019 - 17:03
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal odbija mogućnost da se mečevi Grand Slam turnira ubuduće igraju na dva dobijena seta.

Nadal je nedavno odigrao jedno od svojih epskih finala u pet setova kada je vodio 2-0 i imao brejk u trećem setu, pa došao na prag poraza od Daniila Medvedeva koji je izjednačio na 2-2 i imao više brejk šansi u petom setu. Rafa je na kraju ipak savladao Rusa i osvojio četvrti US Open, a 19. trofej sa GS turnira.

"Nema o čemu da se razgovara. Siguran sam da na Grand Slam turnirima mora ostati format od pet setova. Sjetite se samo mog meča sa Medvedevom na US Openu", rekao je Nadal.

Taj meč je potrajao četiri sata i 54 minuta, jedno je od najdužih finala u historiji turnira, ali i jedan od najboljh mečeva u historiji tenisa. 

"Na kraju godine pamte se najbolji mečevi u sezoni i po pravilu to su mečevi koji se igraju u pet dobijenih setova. Mislim da bi bila greška ako se budu mijenjala pravila", kaže Nadal.

Španac je bio akter i čuvenog finala Australian Opena 2012. godine kada su Novak Đoković i Nadal proveli skoro šest sati na terenu, pa na kraju nisu mogli stojati na nogama na dodjeli nagrada.

Učitaj još novosti