16. 09. 2019 - 15:50
VIDIĆA I VAN DIJKA NI NA MAPI Aguero otkrio ko su najbolji...
907
Shares
VIDIĆA I VAN DIJKA NI NA MAPI Aguero otkrio ko su najbolji štoperi protiv kojih je igrao

TERRY I RAMOS

VIDIĆA I VAN DIJKA NI NA MAPI Aguero otkrio ko su najbolji štoperi protiv kojih je igrao

Sport.ba
16. 09. 2019 - 15:50
0
Shares

Sergio Aguero godinama unazad važi za jednog od najkvalitetnijih napadača na svijetu. Argentinski nogometaš u dresu Manchester Cityja postigao je 238 golova u 343 nastupa. Prije Cityja, Argentinac je nastupao u Primeri za Atletico Madrid gdje je također bio nezaustavljiv.

U nedavnom intervju za britanski Mirror, Sergio Aguero otkrio je ko su najbolji štoperi protiv kojih je igrao. Mnogi su iznenađeni Aguerovim ‘izborom’ s obzirom da nije spomenuo Virgila van Dijka koji trenutno važi za najboljeg braniča na svijetu, i prvog konkurenta za osvajanje Zlatne lopte. Aguero nije spomenuo ni Nemanju Vidića koji je svojevremeno bio ‘strah i trepet’ za napadače na Otoku.

vidic

“Teško je izabrati ko je bio najbolji štoper protiv kojeg sam igrao. Ako baš moram, onda Sergio Ramos, a u Premiershipu John Terry”, rekao je Aguero, nakon čega je uslijedilo pitanje ko je najbolji golman protiv kojeg je igrao.

“Vratar? Iker Casillas rekao bih, a igrači s kojima je najuzbudljivije igrati su Messi i David Silva. Mascherano je igrač koji me najviše uzbuđuje u smislu svog žrtvovanja za ekipu. Igra na 100% do samog kraja”, riječi su Sergija Aguera.

skysports-iker-casillas-4614244

31-godišnji Aguero je u svojoj karijeri četiri puta osvajao titulu prvaka Engleske, jednom FA kup, jednom Ligu Europe, i jednom UEFA Superkup.

Učitaj još novosti