16. 09. 2019 - 10:53
Olimpijske igre su veći mamac: Američka zvijezda najavila da...
907
Shares
Olimpijske igre su veći mamac: Američka zvijezda najavila da želi igrati u Tokiju

POPOVICH ĆE IMATIT ZNATNO JAČE SNAGE NA RASPOLAGANJU

Olimpijske igre su veći mamac: Američka zvijezda najavila da želi igrati u Tokiju

Sport.ba
16. 09. 2019 - 10:53
0
Shares

Svjetsko prvenstvo u košarci avršeno je trijumfom Španije, koja je u finalu razbila nemoćnu Argentinu. Bronza je otišla u Francusku, dok su na korak do odličja ostali sjajni Australci. 

Amerikanaca nije bilo niti u talonu kada govorimo o borbi za medalju. Ispali su u četvrtfinalu od Francuske i to bez da smo gledali napetu završnicu. Nakon toga, načeti povredama i s vrlo upitnom motivacijom, izgubili su i od Srbije koja ih je pregazila u prvoj četvrtini (32:7) i time usmjerila utakmicu u svom smjeru. 

srbija-amerika

Na koncu su pobjedom protiv Poljske izabranici Gregga Popovicha osvojili 7. mjesto, što im je najgori plasman u historiji nastupa na mundobasketu. 

Ovakav rezultat ipak nije neko iznenađenje jer su igrali bez praktički ijedne velike zvijezde, osim možda Kembe Walkera koji je cijelu karijeru proveo u slabašnom Charlotteu. Svjetsko prvenstvo očito nije dovoljan mamac za najveće zvijezde, no iduće ljeto i to će se promijeniti. Olimpijske igre u Tokiju ipak imaju daleko veću vrijednost i sigurno je da će Gregg Popovich na raspolaganju imati osjetno snažniju momčad. 

popovich

Već je stigla i prva prijava za nastup na Dalekom istoku, ako se to može tako okarakterizirati. Ponajbolji član ovoljetne postave SAD-a, Donovan Mitchell, izjavio je kako bi želio biti u Tokiju, ali svakako, treba prvo zaslužiti i dobiti poziv. 

Popovich je nedavno izjavio da će zapamtiti koji su igrači žrtvovali ovo ljeto za nacionalni dres, tako da sigurno je da će neke od 12 igrača iz kineske avanture uzeti u razmatranje za Tokio, no još je sigurnije da će momčad pojačati s nekoliko ponajvećih zvijezda lige. Bez njih očito ne ide.

Učitaj još novosti