16. 09. 2019 - 08:52
Ronaldu pustili snimak oca koji je umro od prekomjerne...
907
Shares
Ronaldu pustili snimak oca koji je umro od prekomjerne konzumacije pića: Plakao je kao nikada i ponavljao samo 5 riječi (VIDEO)

PORTUGALAC SE RASPAO PRED KAMERAMA

Ronaldu pustili snimak oca koji je umro od prekomjerne konzumacije pića: Plakao je kao nikada i ponavljao samo 5 riječi (VIDEO)

Sport.ba
16. 09. 2019 - 08:52
0
Shares

Kristijano Ronaldo je dao veliki intervju Pirsu Morganu, u kojem se u jednom momentu emotivno potpuno slomio kada mu je prikazan snimak oca, priča o njemu pred Evropsko prvenstvo 2004. godine u Portugalu, koji nikada nije vidio prije.

Mnogi smatraju da je arogantan, mašina koja ne pokazuje emocije, ali u ovom intervjuu Ronaldo je pokazao da je i on ipak samo čovjek i da je posebno osjetljiv kada se spomene porodica, a posebno na pomen svog oca.

Ronaldov otac preminuo je 2005. godine zbog bolesti jetre. Bio je ovisnik o piću i propustio je uspon svog sina do zvijezda, kao i rođenje unuka, a očigledno je to veoma bolna tema za zvezdu Juventusa. Koji je, grcajući u suzama ponavljao da nikada nije vidio ove kadrove.

ronaldo-place-2-830x0

- Nikad nisam vidio ovaj video. Izvini - emotivno je odgovorio Ronaldo nakon što je pregledao snimak i briznuo u plač.

Uslijedilo je pitanje šta mu je najtužnije kada se prisjeti oca.

- To što sam uspio biti broj jedan, a da on ne vidi ništa, da ne vidi kako primam nagrade.

Nikada nije vidio koliko si veliki postao?

- Ne, nikada. Moja majka je vidjela, moja braća, čak i moj najstariji sin. Ali moj otac nije vidio ništa - odgovorio je Ronaldo dok su mu oči bile pune suza.

ronaldo-place-830x0

Zatim je Ronaldo progovorio o problemu s kojim se susretao njegov otac, koji ga je kasnije i koštao života, jer mu je jetra oboljela zbog pića.

- Nisam poznavao svog oca 100 odsto. On je bio ovisnik o piću. Nikada nisam pričao s njim, da imamo normalan razgovor. Bilo je teško.

Ronaldov otac je preminuo dok je Ronaldo imao samo 20 godina. Nikada nije vidio kako osvaja pet Liga prvaka i pet Zlatnih lopti, kao ni titulu prvaka Evrope s Portugalom.

Učitaj još novosti