15. 09. 2019 - 21:14
JOŠ UVIJEK NIJE ZBOGOM Luis Scola progovorio: "Nikad ne znate"
907
Shares
JOŠ UVIJEK NIJE ZBOGOM Luis Scola progovorio:

LEGENDA ARGENTINE

JOŠ UVIJEK NIJE ZBOGOM Luis Scola progovorio: "Nikad ne znate"

Sport.ba
15. 09. 2019 - 21:14
0
Shares

Iskusni centar Argentine Luis Scola negirao je da mu je finale Mundobasketa u Kini bilo posljednja utakmica u nacionalnom dresu "gaučosa".

Scola je odigrao vanserijski turnir sa punih 39 godina i sem u finalu protiv Španije gdje je Argentina poražena 95:75, igrao je fenomenalnu košarku.

"Nisam siguran da mogu da analiziram utakmicu i sve što se desilo sada. Pošteno mi je da samo kažem da su bili bolji u meču i na turniru i čestitamo im", rekao je Scola poslije meča i dodao da je ovo jedan od najboljih turnira koje su Argentinci odigrali.

Na njegovu žalost i drugi put su poraženi u finalu, pošto je prije 17 godina u Indianapolisu bila bolja Jugoslavija poslije produžetka. Scola je tada bio znatno mlađi, sada je već u ozbiljnim godinama pa se nametnulo pitanje o oproštaju od reprezentacije.

"Nikad to nisam rekao. Da li me pitate da li je ovo sada bila posljednja? Ne, nikad to ne kažem jer nikad ne znate šta će se desiti. Možda se sutra povrijedim i možda neću moći igrati. Možda se penzionišem sutra", objasnio je Scola.

Luis je na kraju završio kao član idealne petorke šampionata uz Bogdana Bogdanovića, Rickyja Rubija, Evana Fourniera i Marca Gasola.

Učitaj još novosti