15. 09. 2019 - 21:08
TRESE SE PLANETA Messi na tajnom sastanku dogovarao izdaju:...
907
Shares
TRESE SE PLANETA Messi na tajnom sastanku dogovarao izdaju: Napušta Barcelonu i seli gdje ga niko nije očekivao

BECKHAM PRAVI KRUPNE KORAKE

TRESE SE PLANETA Messi na tajnom sastanku dogovarao izdaju: Napušta Barcelonu i seli gdje ga niko nije očekivao

Ivica Medo (Gol.hr)
15. 09. 2019 - 21:08
0
Shares

David Beckham radi sve da privuče Lionela Messija u Inter Miami, novu franšizu MLS-a koja će nastupati u elitnoj američkoj ligi od ožujka 2020.

Beckham je predsjednik i vlasnik floridskog kluba. Bivši engleski reprezentativac ima velike ambicije. Želi u Miamiju napraviti veliki klub u svjetskim okvirima u što kraćem roku. Naravno da je najkraći put privođenje velikih zvijezda, a nema veće od argentinskog čarobnjaka.

Engleski Sun piše da je Beckham poduzeo već neke korake i pripremio slastan mamac. Kako bi ispitao situaciju, ugovorio je sastanak u Londonu s Messijevim ocem i menadžerom Jorgeom Messijem.

Beckham nije osobno došao u London, u englesku metropolu poslao je svoju desnu ruku Paula McDonougha, jednog od arhitekata šampionske momčadi Atlante United.

Priča s okusom senzacije stiže u vrijeme otkrića španjolskih medija da Messi nema čvrst ugovor s Barcelonom te da praktički ima odriješene ruke i da u svakom trenutku može napustiti Camp Nou.

I to potpuno besplatno. Messijev suigrač Gerard Pique potvrdio je da je priča istinita. Mundo Deportivo podsjeća da je Messijev stari plan da nakon Barcelone karijeru nastavi u SAD-u. Katalonski dnevnik ističe da je Beckham prošlog petka iznenada posjetio Barcelonu. Koincidencija više nego zanimljiva.

U tom kontekstu je sastanak Messijeva oca i Beckhamova izaslanika još intrigantniji. Sun ističe kako Beckham namjerava pridobiti Messija na način da mu ponudi da u jednoj sezoni igra za oba kluba, i za Barcelonu i za Inter Miami.

Na taj je način Beckham jedno vrijeme funkcionirao dok je igrao u LA Galaxyju. Dakle, ima puno iskustva s takvim rasporedom.

Beckham navodno predlaže Messiju da završnicu MLS sezone odradi u Miamiju, a potom se vrati u Barcelonu i za nju odradi drugi dio europske sezone.

Po Beckhamovoj računici, Messi ne bi puno izgubio u trofejnom i sportskom smislu, igrao bi za Barcu u najvažnijem dijelu sezone i opet konkurirao za Zlatnu loptu, što je Argentincu jako bitno. Drugo je pitanje što bi rekli navijači i suigrači te ima li to sve skupa smisla.

Logično je zaključiti da iza svega stoji nemoralna financijska ponuda. Bez toga Messi taj prijedlog vjerojatno ne bi ni pogledao. Argentinac je veliki marketinški mamac, iznimno je popularan u SAD-u, a to je još uvijek najjača ekonomska sila svijeta. Lako je zbrojiti dva plus dva.

Messi je trenutačno u Barceloni najplaćeniji nogometaš i sportaš na svijetu s godišnjom netom plaćom od oko 50 milijun eura. Barcelona mu je osam puta u karijeri povećavala ugovor, u prosjeku svake dvije godine. Od posljednjeg potpisa prošle su dvije godine što znači da kreće nova runda pregovora. Sapunica koja nema kraja.

Iako Messi već zarađuje astronomske svote, što od plaće i bonusa, a što od reklama i marketinga, Beckham ima plan kako da mu još poveća primanja. Novca očito nikad dosta.

(Gol.hr)

Učitaj još novosti