15. 09. 2019 - 17:45
OTAC TYSONA FURYJA POBJESNIO NAKON POBJEDE: "Ovo je najgori...
907
Shares
OTAC TYSONA FURYJA POBJESNIO NAKON POBJEDE:

OTAC TYSONA FURYJA POBJESNIO NAKON POBJEDE: "Ovo je najgori meč ikad!"

Sport.ba
15. 09. 2019 - 17:45
0
Shares

Tyson Fury uspio je pobijediti Šveđanina Otta Wallina (28) na eventu u Las Vegasu jednoglasnom sudijskom odlukom.

Još u trećoj rundi od 12 neporaženi teškaš dobio je gadnu posjekotinu iznad desnog oka nakon sudara glavama. Krv je šikljala, nekako su ga pokrpali i uspio je izdržati do kraja i slaviti.

"Znam da bi Ottov otac bio jako ponosan na sina. Bila je to sjajna borba, dobio sam udarac u oko i to je promijenilo meč. Većinu vremena nisam mogao vidjeti na to oko. A onda je došlo i do sudara glavama i opet sam dobio porezotinu. Dobrih i teških 12 rundi", priznao je Fury nakon meča.

Najavio je i veliki revanš protiv Deontaya Wildera 22. februara u New Yorku. Prvi sudar u decembru prošle godine u Los Angelesu završio je neodlučeno.

"Deontaye, želim te sljedećeg, bum! U dobroj sam formi za veliki okršaj 22. februara. Neka posjekotina zacijeli i da imam vremena za opuštanje s porodicom. Sve je u srcu i odlučnosti i ako to budem imao, uspjet ću. On je bio na 20-0 i nije znao kako je izgubiti, ali ja sam bio bolji", dodao je Fury.

Tysonov otac John bio je prilično nezadovoljan.

"Ovo je najgore što sam vidio od Tysona. Ponosan sam kako se provukao, ali mora biti iskren i reći da stvari nisu dobre. Istrošio se nakon druge runde, a prošao je osam sedmiac pripremnog kampa. Bio je slab kao mačić. Imao je 115 kilograma i upozoravao sam ga, mora biti na 120. Da se mene pitalo, njegova tima ne bi bilo. A zadrži li ga, neće biti ni njegove karijere", oštar je bio John i nastavio:

"Nije bilo snage u njegovim udarcima, izgubio je formu i snagu, stopala su mu se spajala i izgledalo je to dosta neuredno. Njegova želja za pobjeđivanjem neupitna je, ali jako se morao potruditi da bi do nje i došao. Pa kako mu se čovjek poput Otta Wallina, s ograničenim mogućnostima, tako približio prodornim udarcima? Porezao ga je, Tyson je imao ograničeno vrijeme i bilo ko drugi vjerojatno bi ga nokautirao. Pa takva povreda mogla bi mu mogla završiti karijeru, vjerojatno će trebati operaciju."

Učitaj još novosti