15. 09. 2019 - 09:36
OVO ŠTO OVAJ MALI RADI NIJE NORMALNO: Trener Barce iskreno o...
907
Shares
OVO ŠTO OVAJ MALI RADI NIJE NORMALNO: Trener Barce iskreno o 16-godišnjem junaku

OVO ŠTO OVAJ MALI RADI NIJE NORMALNO: Trener Barce iskreno o 16-godišnjem junaku

15. 09. 2019 - 09:36
0
Shares

Iako je Messi izostao, Barcelona je sinoć zabila pet golova Valenciji te pobjedom 5:2 pokazala da je spremna za početak Lige prvaka, koju u utorak otvara gostovanjem kod dortmundske Borussije.

Za veliku pobjedu najzaslužniji je neočekivani junak, 16-godišnji Ansu Fati, kojem je to bila prva utakmica za Barcelonu koju je započeo. 

"Nikome nije lako igrati za Barcu, pogotovo nekom tako mladom poput Ansua Fatija. Nije normalno da zabije prvom loptom, da asistira drugom. Ali sve će doći u normalu, želimo da upozna sam sebe, da shvati koliko je sve ovo komplicirano", upozorio je Valverde pa rekao što očekuje od mladića u budućnosti.

"Gdje god igrač bio, svoje mjesto zaslužit će svojim igrama, tu nema tajne. A treneri vole da mladi igrači pružaju energiju koju mogu iskoristiti. Ansu ima kvalitete koje nam odgovaraju, vidjet ćemo njegov potencijal", rekao je Valverde.

Naravno, odmah su krenule usporedbe s Messijem, koji je također debitirao znatno prije 18. rođendana. Tako je, na primjer, objavljeno da je Messiju trebalo 13 utakmica da zabije prva dva gola, a Fatiju samo tri.

"Nije me briga za usporedbe. Znamo da će balon sad početi rasti, ali mi ćemo ga ispuhati. Na nama je da zaštitimo igrača."

 

Učitaj još novosti