14. 09. 2019 - 20:49
TAMI ABRAHAM JE ČELZIJEVA SENZACIJA: Het trikom je razbio Vulfse
907
Shares
TAMI ABRAHAM JE ČELZIJEVA SENZACIJA: Het trikom je razbio Vulfse

TAMI ABRAHAM JE ČELZIJEVA SENZACIJA: Het trikom je razbio Vulfse

14. 09. 2019 - 20:49
0
Shares

Igrači Čelsija ubjedljivo su, sa 5:2 savladali Vulverhempton u 5. kolu Premijer Lige, a najzaslućniji za pobedu bio je dvadesetjednogodišnji napadač Tami Abraham. 

Dugo će se pričati o mladom napadaču koji je u Čelsiju od 2016. godine i koji je prošao pozajmice Bristola i Svonsija, da bi se sa 25 golova u dresu Aston Vile konačno izborio za svoje mjesto na Stamford Bridžu.

Kada je reč oovom susretu, Vulfsi, pretposljednji tim prvenstva, uspjeli su da izdrže nalet Plavaca svega do 31. minuta kada jeTomori pogodio za početno vođstvo. Od tog momenta, delovalo je da odbrana domaćih ne postoji, naročito jer je raspoloženi Abraham sa dva gola, do poluvremena riješio pitanje pobjednika.

Prvo se, u 34. minutu, najbolje snašao u kaznenom prostoru protivnika, da bi sa peterca matirao golmana Patrisia, da bi samo 7 minuta kasnije, glavom došao do svog drugog gola.

U nastavku, Abraham je nastavio tamo gdje je stao u prvom delu igre, pa je u 55. minutu driblingom izbacio svoje čuvare i postigao novi gol.

Do kraja, Vulverhempton je tek uspio da ublaži rezultat, jer je heroj meča, uspio da pored hetrika, postigne i autogol u 69. minutu, da bi i novo pojačanje Vulfsa iz Milana, Patrik Kutrone smanjiona 4:2. Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavlja Mount.

Zanimljivo, poslije ove pobjede, i nova tri boda, Čelsi je 5. na tabeli sa 8 osvojenih bodova iz 5 mečeva, dok su Vulfsi na pretposljednjem mjestu sa 3  boda, bez pobjede u prvenstvu. Takođe, Tami Abraham je prvi na listi strijelaca sa 7 postignutih golova, ispred Aguera, sa 6 i Temu Pukija sa 5.

Uostalim mečevima odigranim tokom subote, Manlester junajted slavio je protiv Lestera na svom terenu, 1:0, golom Rašvorda u 8. minutu iz penala. Među starterima je prvi put ove sezone bio srpski internacionalac Nemanja Matić, koji je odigrao 67. minut za svoj tim, a potom ga je zamijenio fred.

U ostalim mečevima, Totenhem je sa 4:0 pobjedio Kristal Palas, Brajton i Barnli su remizirali, dok je u prvom meču dana LIverpul bio bolji od Njukasla sa 3:1.

 

Učitaj još novosti