14. 09. 2019 - 13:08
Amerikanci konačno našli žrtvu i ostvarili nikad lošiji...
907
Shares
Amerikanci konačno našli žrtvu i ostvarili nikad lošiji plasman na svjetskim smotrama

ZAVRŠILI KAO SEDMI

Amerikanci konačno našli žrtvu i ostvarili nikad lošiji plasman na svjetskim smotrama

Sport.ba
14. 09. 2019 - 13:08
0
Shares

Reprezentacija SAD-a pobijedila je nakon dva poraza u nizu te je na Svjetskom prvenstvu u košarci završila na 7. mjestu! to je najlošiji njihov rezultat u povijesti nakon što su 2002. na domaćem terenu bili poziciju bolji.

Poljska se hrabro držala, ali je razlika u klasi tolika da nije previše utjecaja imala niti igra Amerikanaca pod priličnom kočnicom. Završilo je 87:74, no slaba će to utjeha biti za Gregga Popovicha i društvo. 

Najefikasniji pojedinac kod pobjednika je bio Mitchell sa 16 poena, dok su dvocifreni još bili Harris, Middleton, White i Barnes. U igru nisu ulazili Tatum, Smart i Walker.

Kod Poljaka, vrlo dobri Ponitka, Slaughter i Waczynski koji su kombinirano ubacili 50 poena, no prava pomoć saigrača je izostala. Ipak, vjerujemo da ovaj poraz neće shvatiti pretragično jer su na sjajan način iskoristili najlakšu od svih uvodnih skupina te se dokopali četvrtfinala. 

Što se SAD-a tiče, ovaj neuspjeh samo će ih dodatno motivirati da sljedeće godina na Olimpijskim igrama u Tokiju pokažu da je ovo bio samo slučaj, a ne pravilo. Ne sumnjamo da će OI biti dovoljan mamac za sve superzvijezde, a kada su u takvom sastavu, Amerikance je gotovo nemoguće ugroziti. Čekamo osvetničku misiju za godinu dana.

Učitaj još novosti