13. 09. 2019 - 19:33
ŠOK I NEVJERICA U SRBIJI Novak najavio kraj velike karijere:...
907
Shares
ŠOK I NEVJERICA U SRBIJI Novak najavio kraj velike karijere: Rekordi nisu važniji od OVOG

PORODICA NA PRVOM MJESTU

ŠOK I NEVJERICA U SRBIJI Novak najavio kraj velike karijere: Rekordi nisu važniji od OVOG

Sport.ba
13. 09. 2019 - 19:33
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković otvoreno je razgovarao o svojoj budućnosti u intervjuu za CNBC u kojem je možda i najavio kraj karijere u bliskoj budućnosti.

Srbin se trenutno oporavlja od povrede ramena, ali je istakao da mu neće biti problem ni da završi igračku karijeru jer teniski rekordi nisu najvažnija stvar na svijetu.

djokovic

"Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem s porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i sto posto iskren oko svega, mnogo pričam sa suprugom oko toga svega, s roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski, jer želim da shvatim kako oni gledaju na sve to."

novakdjokovic

"Otac sam dva anđela i vrijeme koje provodim s njima mi je veoma dragocijeno. Ne želim proći kroz život i shvatiti da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju", kazao je Đoković koji je potom odgovorio na pitanje da li može da zamisli svoj život bez tenisa.

"I da i ne. Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Sretnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Zbog toga što i kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji", najavio je Novak.

Učitaj još novosti