13. 09. 2019 - 19:07
Uzbuna u Realu zbog "vremešnog" Modrića: Madriđani jako...
907
Shares
Uzbuna u Realu zbog

HRVAT JE ISTROŠEN

Uzbuna u Realu zbog "vremešnog" Modrića: Madriđani jako ljutiti, Zidane opasno živi

Ivica Medo, Gol.hr
13. 09. 2019 - 19:07
0
Shares

Ozljeda Luke Modrića upalila je alarm na Santiago Bernabeuu. Više je razlog zbog čega je Kraljevski klub uhvatila blaga panika uoči vrlo važnih rujanskih utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka (Levante u Madridu, PSG u Parizu, Sevilla u Sevilli, Osasuna u Madridu i zaključno Atletico na Wanda Metropolitanu).

Iako to u Realovu liječnikom izvještaju ne piše izrijekom, španjolski mediji logično zaključuju da se Modrić ozlijedio igrajući za hrvatsku reprezentaciju u dvjema kvalifikacijskim utakmicama u razmaku od tri dana.

Ton madridskih medija je takav da se osjeća ljutnja. Jedan od ključnih igrača neće biti na raspolaganju Madriđanima u periodu koji bi mogao odrediti tijek čitave sezone. Smatraju da je Modrić preforisan.

61747227-luka-modric-zlatko-dalic

Riječ je o ozljedi aduktora desne noge, klasičnoj nogometnoj ozljedi. Modrić će sikgurno propustiti najmanje četiri utakmice. Možda bi se mogao vratiti na travnjak krajem mjeseca u gradskom derbiju s Atleticom. Dakle, trebao biti spreman za odlučni splitski okršaj Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Euro, ali to Madriđane ne zanima previše. Njima Modrić treba sad i odmah.

Ne bi Modrićeva ozljeda izgledala tako dramatično da Real nije u problematičnoj situaciji. Naime, Zinedine Zidane u ovom trenutku ne stoji dobro. Modrićeva ozljeda stigla mu je u najnezgodnijem trenutku. Kritike na račun Realova tehnika već duže vrijeme izrazito su negativne, a u zadnje vrijeme dosegle su skoro pa vrhunac.

I prije početka sezone španjolski mediji pisali su da Florentino Perez polako gubi strpljenja te da je postavio Zidaneu rok u kojem mora popraviti rezultate i igru. Spekuliralo se da bi mjesec rujan mogao biti ključan za Zidanea.

619895-zidan-i-jovic-ls

Madriđani nisu pretjerano dobro ušli u sezonu. U tri kola upisali su jednu pobjedu i dva remija. Učinak od pet osvojenih bodova i peto mjesto na ljestvici ne izgleda baš impresivno.

Dobra je vijest za Real što je Barcelona startala još lošije, Katalonci su tek osmi i imaju bod manje, a loša je što je ambiciozni Atletico upisao sve tri pobjede i prvi je na ljestvici.

S obzirom na to da je Real ostvario osrednji bodovni učinak te da igrom nikoga nije impresionirao, pritisak na Zidanea samo je pojačan.

61741311-real-madrid

Kako jedna nesreća nikada ne dolazi sama, u isto vrijeme Real je pogodila poplava ozljeda, prava bolnica na kraju grada. Modrić je deseti igrač Reala koji je ozlijeđen uoči ili početkom sezone. Prije njega probleme s ozljedama imali su ili još uvijek imaju Asensio, Mendy, James, Isco, Hazard, Courtois, Jović, Rodrygo i Brahim.

U liječnički bilten upisana je osma ozljeda mišićnih vlakana u kratkom vremenu, što u pravilu automatski navlači sumnje u metode rada Gregoryja Duponta, glavnog kondicijskog stručnjaka u Zidaneovu stožeru.

hazard

Dakle, sumnja se u glavnog trenera, sumnja se u njegove pomoćnike, savjetnike i kondicijske stručnjake. U principu, sumnja se u sve što je povezano sa Zidaneovim stožerom. A najviše se sumnja u Zidaneovu kadrovsku križaljku. Francuski stručnjak donio je tijekom sezone doista nekoliko teško shvatljivih odluka, čitav niz loših procjena.

Zidaneova tvrdoglava maksima „Pogba ili nitko“ razljutila je čelnike Reala i madridske medije. Ceh je platio ljubimac španjolskih medija – Dani Ceballos, koji je otišao na posudbu u Arsenal.

lacazette-ceballos

Nakon što je nadareni veznjak protiv Rumunjske odigrao dosta dobru partiju, a u isto vrijeme već vremešni Modrić, kako pišu Španjolci, vratio se u Madrid ozlijeđen, madridski novinari još su žešće zašiljili olovke. Jasno je koja je potka otrovnih bodlja.

Real je nakon Modrićeve ozljede ostao na samo tri klasična vezna igrača u momčadi – Toni Kroos, Casemiro i Federico Valverde. I od njih trojice samo je Nijemac sto posto spreman. Casemiro i Valverde imali su naporne turneje sa svojim reprezentacijama.

Nakon povratka u Madrid odradili su tek po jedan trening. Bio je plan da ih se odmori protiv Levantea, posebice Casemira koji će sigurno igrati protiv PSG-a na otvorenju nove sezone Lige prvaka. Čini se da od toga neće biti ništa. Jedan od njih dvojice morat će igrati.

casemiro-real-madrid-2018-19-2b8m3qvjg7ai1evwqhp904tbv

Real, dakle, ima jako tanak srednji red, a Zidane se tijekom ljeta nehajno riješio igrača koji su mogli bez većih problema popuniti rupe u sredini terena (Llorente, Kovačić, Ceballos, Odegaard).

Mogao je Real dovesti neka pojačanja, Eriksena ili Van de Beeka, ali Zidane je uporno inzistirao na Pogbi. Želio je samo Pogbu ili nikoga.

pogba

Budući da je Pogbu bilo jako teško izvući iz Manchester Uniteda, ne čudi što se Perez ozbiljno uzrujao. Predsjednik i trener nisu više na istoj valnoj dužini, tako da su sve opcije otvorene ako Real nastavi nizati osrednje rezultate. A kako stoje stvari, uopće ne bi čudilo da se to dogodi. Zidane opasno živi.

Učitaj još novosti