13. 09. 2019 - 08:01
U PRVA ČETIRI KOLA ČETIRI GREŠKE VARA Ovo su situacije kada je...
907
Shares
U PRVA ČETIRI KOLA ČETIRI GREŠKE VARA Ovo su situacije kada je zakazao

ENGLESKA

U PRVA ČETIRI KOLA ČETIRI GREŠKE VARA Ovo su situacije kada je zakazao

Sport.ba
13. 09. 2019 - 08:01
0
Shares

Od ove sezone imamo VAR tehnologiju i na terenima širom Engleske.

Međutim, primjena istog je u par slučajeva izgledala smiješno, a nekad i nepotrebno. Dok su postojale i situacije u kojima je VAR mogao i morao preinačiti odluku glavnog arbitra na terenu.

U toku internacionalne pauze je održan sastanak čelnika Premijer lige i odbora koji je zadužen za implementaciju ovog sistema. Po njihovim riječima za sada u četiri odigrana kola pronađene su četiri greške.

Oštećen je i City kada nije suđen penal nad Davidom Silvom, oštećen je i West Ham kada nije dosuđen penal nad Hallerom dok se Tielemans izvukao i nije dobio crveni karton protiv Bornemoutha. Četvrta greška je priznavanje gola Schara koji je trebao biti poništen zbog ofsajda.

Zvaničnici ipak navode da su tokom prva četiri kola pogledana 227 incidenata, u šest je promijenjena odluka tako da im je promaklo tih četiri koji bi taj broj preinačenih odluka povećalo na deset. Također je na ovom sastanku raspravljano i transfer ljeta klubova iz Engleske, pošto su tokom ovog uočili nedostatke prijašnje odluke da se rok ranije završi.

Premijer liga se nastavlja narednog vikenda, igra se peto kolo.

Učitaj još novosti