11. 09. 2019 - 10:13
Otkriven uzrok pada u drugom dijelu: Vatrene je u Azerbajdžanu...
907
Shares
Otkriven uzrok pada u drugom dijelu: Vatrene je u Azerbajdžanu pokosilo OVO, a Dalić je ispao veliki gospodin

VIROZA UZROK LOŠEM NASTUPU?!

Otkriven uzrok pada u drugom dijelu: Vatrene je u Azerbajdžanu pokosilo OVO, a Dalić je ispao veliki gospodin

Sport.ba
11. 09. 2019 - 10:13
0
Shares

Hrvatska nogometna reprezentacija je i utakmicu u Azerbajdžanu otvorila na pravi način, odlučna da riješi što prije pitanje pobjednika, ali stvari nisu otišle u željenom smjeru.

Domaćini su se u drugom poluvremenu razgoropadili, postigli izjednačujući pogodak, a umalo i preokrenuli.

U trenucima dok su Vatreni izgledali dosta neprepoznatljivo na terenu mnogi su se pitali kako je moguće da se dogodio toliki pad u igri.

Dva dana kasnije stiglo je i pojašnjenje. Liječnik reprezentacije dr Zoran Bahtijarević otkrio je kako je na dan utakmice igrače zahvatila viroza, njih ukupno osmoricu, od kojih su sedmorica bili iz početne postave.

hrvatska

"Pomogli smo igračima koliko je to bilo moguće. Ja sam prije utakmice upozorio suca Schärera i rekao mu da nije isključeno da će netko morati za vrijeme igre izaći s terena i odjuriti na WC. To sam mu morao prenijeti kako ne bi bio iznenađen i kažnjavao naše igrače kartonima", ispričao je dr. Bahtijarević za Sportske novosti.

Vatrene je pokosila viroza koja iscrpljuje organizam te izaziva temperaturu i proljev. Liječnička služba dala je sve od sebe da osposobi igrače, iako su neki imali velikih problema. Primjerice, Marcelo Brozović je gotovo cijeli dan bio pod temperaturom i vrlo često je morao ići na WC.

marcelo-brozovic

Dr Bahtijarević je posebno htio naglasiti jednu stvar:

"Ta viroza je uzela dobar dio snage našim igračima, a činjenica da Zlatko Dalić o tome nije rekao niti riječ poslije utakmice pokazuje koliko je veliki trener i ponizan čovjek."

dalic

U taboru Vatrenih su poručili kako ne misle provoditi istragu. Uostalom, sa sobom su vodili i vlastitog kuhara i bili smješteni u vrhunskom hotelu. Selektor i igrači su ovo prešutjeli i nisu se htjeli vaditi na virozu kao uzrok remija i podjele bodova s Azerima.

Učitaj još novosti