10. 09. 2019 - 20:46
SLAVNI FUDBALER PREVARIO ŽENU PA SE OKRENUO VJERI "Gospodin je...
907
Shares
SLAVNI FUDBALER PREVARIO ŽENU PA SE OKRENUO VJERI

OLIVIER GIROUD

SLAVNI FUDBALER PREVARIO ŽENU PA SE OKRENUO VJERI "Gospodin je pastir moj, ni u čemu ja ne oskudijevam"

Sport.ba
10. 09. 2019 - 20:46
0
Shares

Francuski napadač Olivier Giroud je 2014. godine priznao da je bio nevjeran pred cijelim svijetom. 

Engleski mediji su sedmicama pisali o aferi s modelom Celijom Kay, a Giroud je odlučio prekinuti sva nagađanja i potvrditi da je informacija o njegovoj nevjeri istinita.

"Ispričavam se supruzi, obitelji, prijateljima, menadžeru i saigračima, kao i navijačima Arsenala. Sada se moram boriti za svoju porodicu i za svoj klub kako bih zaslužio oprost. Ništa drugo nije važno u ovom trenutku", napisao je francuski napadač tada na Twitteru.

Prošlo je od tada pet godina, a Giroud je skroz drugi čovjek, prenosi 24sata.hr. Od tada u njegovoj karijeri, kao ni u privatnom životu nije zabilježena niti jedna mrlja. Supruga Jennifer oprostila mu je prevaru, a on je bio ustrajan u tome da ponovno povrati njezino povjerenje.

Više puta je javno isticao svoju vjeru, a na ruci na latinskom jeziku ima istetoviran stih iz psalma 23: "Gospodin je pastir moj, ni u čemu ja ne oskudijevam".

Radi toga ga je francuski katolički magazin Jesus odabrao kao gostujućeg editora novog broja, a Giroudova fotografija se nalazi na naslovnici uz natpis: "33 godine, Kristovo godište".

"Kada god mogu, nastojim pričati o svojoj vjeri. Osjećam da moram iskoristiti svoj prostor u medijima kako bih pričao o svojoj posvećenosti Isusu Kristu. Zbog toga sam prihvatio uređivati septembarsko izdanje Jesusa", rekao je Giroud Le Figaru pa dodao:

"Kada vidim što se danas događa u fudbalu - rasizam, homofobija...,želim istupiti i reći 'dosta je'. Nedavno smo u Londonu imali gala večer organiziranu za progonjene kršćane širom svijeta, prošlo je jako dobro. Ponekad u crkvi ljudi od mene znaju zatražiti pomoć. Rade to jako ponizno i diskretno, a meni to znači jako puno", dodao je Giroud.

 

Učitaj još novosti