10. 09. 2019 - 15:40
Srpski mediji nakon ispadanja nacionalnog ponosa: "Krah!...
907
Shares
Srpski mediji nakon ispadanja nacionalnog ponosa:

MUNDOBASKET

Srpski mediji nakon ispadanja nacionalnog ponosa: "Krah! Brodolom! Šok! Slom!"

Sport.ba
10. 09. 2019 - 15:40
0
Shares

Košarkaši Srbije poraženi su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Argentine, a taj je poraz izazvao veliko razočaranje u tamošnjoj javnosti.

Srbi su s velikim očekivanjima došli u Kinu, njihova javnost nadala se da se mogu potući za zlatnu medalju s Amerikancima čija je reprezentacija opustošena otkazima i povredama glavnih zvijezda.

srbija-spanjolska

Ne samo da neće igrati finale sa SAD-om već su ostali bez šanse da se dokopaju ikakve medalje pa stoga ne čude pisanja u njihovim medijima nakon poraza od Argentinaca.

Osim toga, kao ultimativna stvar pred ovu reprezentaciju je bio postavljen plasman na Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju iduće godine. Sa Svjetskog prvenstva u Kini će vizu za Tokio izboriti dvije najbolje evropske reprezentacije što znači da Srbija sad ne ovisi o sebi već mora navijati za SAD protiv Francuske i Australiju protiv Češke. U protivnom će Srbi plasman u Tokio morati tražiti preko jednog od četiriju kvalifikacijskih turnira koji će se održati iduće godine.

srbijakosarka

Telegraf piše o "košarkaškom košmaru u Kini":

"Orlovi se vraćaju bez medalje, Gaučosi su nas spustili na zemlju. Loša obrana koštala nas je poraza i plasmana u polufinale Mundobasketa. Konstantno je naša reprezentacija bila u podređenom položaju i jurila prednost Gaučosa. Djelovalo je da imamo priliku prelomiti meč na startu četvrte četvrtine kada je Gudurić pogodio tricu za naše najuvjerljivije vodstvo od dva poena."

"Šok u Kini! Poslije prilično bolnog poraza od Španije, trebalo je izaći na megdan Argentini koja je u četvrtfinale ušla na krilima pet pobjeda. S uspjesima je i nastavila jer se odbrambeni koncept Srbije raspao pred naletima Južnoamerikanaca i to vrlo brzo", piše Blic.

kosarkaargentina

Mondo je utakmicu jednom riječju okarakterizirao kao brodolom:

"Orlovi od maštanja o zlatu do borbe za peto mjesto. Argentina je nadigrala i zasluženo pobijedila Srbiju koja prvi put sa Đorđevićem kao selektorom nisu ušli u polufinale velikog takmičenja. Titulu čekamo od Indianapolisa 2002. i mislili smo da je ovo ta godina kad ćemo ponovno biti na krovu svijeta, ali ništa od polufinala, ništa od medalje."

djordjevicKritičan prema reprezentaciji bio je i Kurir.

"Krah Orlova u Kini! Srbija bez medalje na Mundobasketu, poraz od Argentine u četvrtfinalu skupo je stajao srpski tim. U nekoliko navrata smo imali vodstvo i priliku da prelomimo utakmicu. Na kraju je Bogdanović minutu i 20 sekundi prije kraja tricom donio malu nadu, ali sa četiri brza poena Argentina je stavila tačku na ovaj meč."

argentinajoki"Slom! Srbija je eliminirana u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ne idemo u borbu za medalje", naslov je koji donosi Alo.

Učitaj još novosti