10. 09. 2019 - 08:50
DA LI JE OVO ZASLUŽIO?! Navijači Redsa bijesni zbog ocjene...
907
Shares
DA LI JE OVO ZASLUŽIO?! Navijači Redsa bijesni zbog ocjene svog ljubimca na FIFA-i 20! Pa Mertens je bolji od njega!

ROBERTO FIRMINO U CENTRU PAŽNJE

DA LI JE OVO ZASLUŽIO?! Navijači Redsa bijesni zbog ocjene svog ljubimca na FIFA-i 20! Pa Mertens je bolji od njega!

Sport.ba
10. 09. 2019 - 08:50
0
Shares

Danas su iz EA Sportsa otkrili 100 igrača sa najvećim ocjenama u novom nastavku FIFA-e, a listu predvode Lionel Messi sa ocjenom 94, Cristiano Ronaldo sa ocjenom 93, te Neymar sa ocjenom 92.

Liverpool je prošle sezone zasjeo na krov Europe, te se to znatno odrazilo na ocjene njihovih igrača. Čak sedam njihovih zvijezda se našlo u top 100.

liverpool

Najbolji u timu su Mohamed Salah i Virgil van Dijk, koji imaju ocjene 90. Alisson Becker je najbolji golman Premier lige zajedno s Davidom de Geom s ocjenom 89. Sadio Mane je dobio ocjenu 88, dok su Fabinho i Andy Robertson dobili ocjenu 85.

mane

Tu se našao još i Roberto Firmino, ali njegova ocjena se nije baš svidjela navijačima Liverpoola. Brazilski napadač možda nije toliko golgeterski učinkovit kao njegove kolege u napadu Mane i Salah, ali je vjerovatno jedan od ključnih igrača ‘Redsa’, te je sigurno da ova dvojica ne bi postigli toliko golova da nije njega.

On iza sebe ima još jednu fenomenalnu sezonu, u kojoj je sa 16 golova pomogao timu da ode do titule u Ligi prvaka. Pored toga, sjajno je igrao i na Copa Americi, koju je njegova reprezentacija osvojila ranije ovog ljeta. Na FIFA-i 19 Firmino je imao ocjenu 86, i mnogi su očekivali kako će se ona povećati u novom nastavku, ali to nije slučaj. Naime, njegova ocjena će ostati ista i na FIFA-i 20.

To ga čini 62. najboljim igračem na svijetu. Njegova ocjena je još teže pala navijačima Liverpoola s obzirom na činjenicu da su igrači poput Paula Dybale (88), Son Heung-Mina (87), Karima Benzeme (87) i Driesa Mertensa (87) bolji od njega.

Učitaj još novosti