09. 09. 2019 - 22:42
Halstenberg i Gnabry srušili Sjevernu Irsku, Holandija...
907
Shares
Halstenberg i Gnabry srušili Sjevernu Irsku, Holandija uvjerljiva na gostovanju

KVALIFIKACIJE ZA EP

Halstenberg i Gnabry srušili Sjevernu Irsku, Holandija uvjerljiva na gostovanju

Sport.ba
09. 09. 2019 - 22:42
0
Shares

Večeras je odigrano još devet utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U Grupi E, prvo iznenađenje ranije večeras napravila je selekcija Azerbejdžana, koja je osvojila bod protiv Hrvatske (1:1).

Poslije takvog epiloga, Mađari su imali sjajnu priliku da večeras pred svojim navijačima savladaju Slovake i preuzmu prvo mjesto, ali umjesto toga, dogodilo se novo iznenađenje - Slovaci su slavili sa 2:1 i potpuno zakomplikovali situaciju u vrhu tabele.

Mak je u 40. minutu najavio ovakav ishod, Mađari su izjednačili deset minuta kasnije golom Šobolšaja, a pobjedu gostima doneo je Boženik, pogotkom u 56. minuti.

Sada Hrvati imaju 10 bodova na vrhu tabele, Mađari i Slovaci prate sa po devet, a Velšani imaju šest, uz meč manje. Azerbejdžan je posljednji sa jednim osvojenim bodom.

Kada je u pitanju Grupa C, iznenađenja večeras nije bilo.

Holandija je poslije trijumfa od 4:2 u Njemačkoj, večeras ponovo bila veoma efikasna, ovoga puta na gostovanju u Estoniji, gdje je slavila sa 4:0.

Ryan Babel je svojim golovima u 17. i 48. minuti prokrčio put "lalama" ka novoj pobjedi, a domaćina su dotukli Depay u 76. i Wijnaldum u 87. minuti meča.

Nijemci su se oporavili od pomenutog poraza od Holandije i večeras su sa 2:0 trijumfovali na gostovanju u Sjevernoj Irskoj. Halstenberg u 48. minutu i Gnabry u nadoknadi vremena donijeli su sva tri boda "pancerima".

 

Učitaj još novosti