09. 09. 2019 - 21:01
ZAKOMPLIKOVALA SE SITUACIJA U HRVATSKOJ GRUPI Evo šta Vatreni...
907
Shares
ZAKOMPLIKOVALA SE SITUACIJA U HRVATSKOJ GRUPI Evo šta Vatreni moraju uraditi da odu na Euro

KVALIFIKACIJE ZA EP

ZAKOMPLIKOVALA SE SITUACIJA U HRVATSKOJ GRUPI Evo šta Vatreni moraju uraditi da odu na Euro

Sport.ba/Index.hr
09. 09. 2019 - 21:01
0
Shares

"Cilj je 15 bodova koji će nam biti dovoljni za plasman na Euro", rekao je Zlatko Dalić nakon 4:0 pobjede protiv Slovačke u petak.

Međutim, planove mu je pokvario Nikola Jurčević sa svojim Azerbajdžanom koji je izvukao 1:1 u Bakuu. Hrvatska je izgubila dva važna boda u borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2020., no i dalje ovisi sama o sebi.

Samo, ovim remijem iskomplicirala se potencijalno lagodnija situacija, piše Index.hr. Mađarska, Wales i Slovačka imaju po utakmicu manje od Hrvatske, a već večeras Mađarska u slučaju pobjede protiv Slovačke u Budimpešti može prestići Dalićevu reprezentaciju i pobjeći joj na dva boda uoči okršaja u Splitu.

Hrvatskoj ne odgovara ni jedan ishod večerašnje utakmice iz Budimpešte. Ako Slovačka pobijedi, eto je na bod iza Hrvatske uoči raspleta, ako završi bez pobjednika, opet nijedna reprezentacija neće drastično izgubiti korak za Hrvatskom.

Oktobar donosi glavninu raspleta. Tada igraju Hrvatska i Mađarska u Splitu gdje se svjetskim viceprvacima nameće pobjeda kao imperativ, dok u istom kolu Slovačka dočekuje Wales.

Pozitivno za Hrvatsku je to što međusobne susrete igraju Slovačka i Wales, kao i Wales i Mađarska pa će tu doći do gubitka bodova za direktne konkurente i, kao što smo rekli, pozitivna je činjenica da Hrvatska ovisi sama o sebi.

Za Dalića i njegove izabranike ključna bi mogla biti utakmica kod Velšana 13. oktobra, tri dana nakon Mađarske u Splitu.

10. oktobar

Hrvatska - Mađarska
Slovačka - Wales

13. oktobar

Wales - Hrvatska
Mađarska - Azerbajdžan

16. novembar

Hrvatska - Slovačka
Azerbajdžan - Wales

19. novembar

Wales - Mađarska
Slovačka - Azerbajdžan

Učitaj još novosti