09. 09. 2019 - 13:45
NI POBJEDA IM NIJE BILA DOVOLJNA Češka izbacila Grčku, Giannis...
907
Shares
NI POBJEDA IM NIJE BILA DOVOLJNA Češka izbacila Grčku, Giannis poludio na suđenje

MUNDOBASKET

NI POBJEDA IM NIJE BILA DOVOLJNA Češka izbacila Grčku, Giannis poludio na suđenje

Sport.ba
09. 09. 2019 - 13:45
0
Shares

Nevjerovatan rasplet u drugom krugu Svjetskog prvenstva u košarci. Jedna od reprezentacija koja je bila među prvim favoritima za medalju - Grčka - ispala je nakon što su pobijedili Češku s nedovoljnih sedam razlike. Završilo je 84:77, a Grcima je trebala pobjeda od 12 poena prednosti. 

Nevjerovatno zvuči činjenica da je Češka na rubu plasmana u četvrtfinale, treba im pomoć SAD-a koji mora pobijediti Brazil i Acu Petrovića. I to sve bez pomoći Jana Veselog, najboljeg centra Eurolige koji je ozlijeđen, dok su danas bili lišeni i pomoći Blakea Schilba, naturaliziranog Amerikanca, koji se ozlijedio u prošloj utakmici. Tako je selektor Ronen Ginzburg imao na raspolaganju 11 igrača, od čega ih čak osam igra u češkoj ligi!

Najefikasniji u redovima Češke bio je Jaromir Bohačik s 25 poena, dok je briljirao Satoransky (13p, 8s, 9a). Grčku je predvodio maestralni Calathes s 37 poena uz šut 11/17, a izostala je prava pomoć Giannisa. MVP NBA lige ostao je na 12 poena i devet skokova, ali je sredinom zadnje četvrtine izbačen iz igre zbog petog prekršaja. Bila je to dosta dvojbena odluka, suđen mu je faul u napadu, a nakon utakmice je i dalje bio bijesan te je dugo raspravljao sa sucima. 

U 14:30 je na rasporedu utakmcia SAD-a i Brazila koja će dati odgovor na pitanje tko će se priključiti Amerikancima u četvrtfinalu. 

Od ostalih utakmica jutarnjeg termina, spomenimo kako je Litva uvjerljivo slavila protiv Dominikanske Republike (74:55), Jordan je tijesno nadjačao Senegal (79:77), dok je prvu pobjedu upisala Crna Gora. Njihove žrtve bili su Japanci, a naši južni susjedi pobijedili su 80:65.

Učitaj još novosti