08. 09. 2019 - 17:04
DEBAKL U JEREVANU Zmajevi uvjerljivo poraženi od Armenije
907
Shares
DEBAKL U JEREVANU Zmajevi uvjerljivo poraženi od Armenije

KVALIFIKACIJE ZA EURO

DEBAKL U JEREVANU Zmajevi uvjerljivo poraženi od Armenije

Sport.ba
08. 09. 2019 - 17:04
0
Shares

Armenija je sa 4:2 savaladala Bosnu i Hercegovinu u meču šestog kola grupe J kvalifikacija za EP 2020. godine. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji bh. nogometaša koji su imali nekoliko dobrih prilika da na odmor odu s vodstvom.

bih

Edin Džeko već na startu imao je kolosalnu šansu, ali je pogodio samo stativu. U nastavku uslijedila je kazna i to odmah. Domaći su poveli u 3. minuti golom Henrikha Mkhitaryana, a izjednačio je Edin Džeko u 13. minuti nakon lijepe akcije Gojaka.

U 28. minuti Višća se našao u dobroj poziciji ali je loše šutirao s desetak metara. Deset minuta kasnije Pjanić je pokušao iz slobodnog udarca s 18 metara, ali lopta odlazi tik uz stativu. Minuti kasnije pokušava i Bešić, direktno u golmana, a u 42. minuti Džeko, nakon kornera Pjanića, šutira glavom pored gola.

Armenija je bolje otvorila drugi dio meča. Gol je "visio" u zraku nekih 15 minuta. Međutim, Gojak je u 62. minutu umalo šokirao domaću publiku.

I kada se činilo da su se bh. nogometaši oduprli pritisku domaćina "ukazao" se ponovo Mkhitaryan koji je svojim drugim golom Armeniju ponovo doveo u vodstvo. BiH je ubrzo uzvratila preko Gojaka. Igrao se 70. minut kada je mladi igrač Dinama na asistenciju Kolašinca vratio sve na "nulu".

"Zmajevi" se nisu dugo radovali. Samo sedam minuta kasnije Hambardzumyan ponovo vraća Armeniju u vodstvo, treće na današnjem meču.

Nogometaši Bosne i Hercegovine krenuli su u opštu ofanzivu. Najbliže izjednačenju su bili u 86. minutu kada je golman Hayrapetyan odbranio nam zicer. U sudijskom vremenu domaći nogometaši došli su do četvrtog gola. Rezervista Lončar je skrenuo loptu u vlastitu mrežu iako je mogao mnogo bolje intervenisati.

BiH u ovom meču nastupila u sastavu: Šehić, Bičakčić, Todorović (od 85. Bajić), Kolašinac, Bešić (od 80. Lončar), Višća (od 64. Duljević), Pjanić, Džeko, Cimirot, Gojak i Zukanović.

Naredni meč reprezentacija BiH igra 12. oktobra kada dočekuje Finsku.

Učitaj još novosti