08. 09. 2019 - 10:11
UDRUŽIVANJE SA SRBIMA IM DOŠLO GLAVE Kosovari brutalno...
907
Shares
UDRUŽIVANJE SA SRBIMA IM DOŠLO GLAVE Kosovari brutalno pretukli češkog navijača u Prištini!

INCIDENTI

UDRUŽIVANJE SA SRBIMA IM DOŠLO GLAVE Kosovari brutalno pretukli češkog navijača u Prištini!

08. 09. 2019 - 10:11
0
Shares

Fudbaleri Kosova jučer su stigli do jedne od najvećih pobjeda u svojoj historiji savladavši u u okviru kvalifikacija za EURO 2020 u Prištini Češku s 2:1.

Kosovovari su do trijumfa došli preokretom jer su u 16. minuti Česi poveli preko Schicka. U 20. minuti izjednačio je Muriqi, a u 67. minuti pobjedu je Kosovarima donio Vojvoda.

Kosovo je neočekivano na drugom mjestu tabele s 8 bodova iz 4 susreta, a ispred je samo Engleska sa 9. Češka ima 6, Crna Gora 2 i Bugarska 2.

Prije i nakon utakmice Kosova i Češke odvilo se nekoliko incidenata od kojih je jedan čak i zabilježen kamerom.

Nekoliko navijača kluba Priština poznati pod imenom Plisat presreli su jednog starijeg navijača sa češkom zastavom i zadali mu nekoliko udaraca poslije čega je nesretni ostao na zemlji bez svijesti dok su napadači pobjegli. Video se ubrzo pojavio na Instagramu i Facebooku. Objavili su ga navijači Prištine i stranica Ultras Kosova, no ubrzo je izbrisan zbog eksplicitnog nasilja, prenosi Net.hr.

Češki navijači podržali su Srbe i provocirali Kosovo, čak su i pokušali na teren spustiti dron na kojem piše “Kosovo je Srbija”, ali ih je policija u tome spriječila. Inače, i Srbi su upisali poraz od Portugala usred Beograda, gdje su izgubili s 4:2.

Učitaj još novosti