07. 09. 2019 - 11:50
ENGLEZ ŠOKIRAO BRUTALNOG CHOLOVOG TRENERA Tek stigao i odmah...
907
Shares
ENGLEZ ŠOKIRAO BRUTALNOG CHOLOVOG TRENERA Tek stigao i odmah zakucao testove na kojima mnogi padaju u nesvijest od umora i boli

KIERAN TRIPPIER

ENGLEZ ŠOKIRAO BRUTALNOG CHOLOVOG TRENERA Tek stigao i odmah zakucao testove na kojima mnogi padaju u nesvijest od umora i boli

07. 09. 2019 - 11:50
0
Shares

Oscar Ortega, fitness trener madridskog Atletica, čovjek je kojeg se treba plašiti.

No, sposobnost Kierana Trippiera da ne samo izdrži njegove metode kažnjavanja, već da napreduje kroz izazove samo pokazuje pozitivne impresije koje je Englez napravio u Španiji.

Trippier je stigao u Atletico za 20 miliona funti preko ljeta iz Tottenhama, nakon što je izgubio mjesto u londonskom timu, kao i reprezentaciji Engleske.

Dok se oporavljao od mamurluka nakon polufinala SP u Rusiji, Gareth Soutgate ga je izbacio iz selekcije i počeo uigravati Aarona Wan-Bissaku.

U Atleticu, Urugvajac Ortega, slavan je koliko i sam Diego Simeone i mnogi ga smatraju jednako odgovornim za uspjehe kluba u proteklim godinama. Također je tvrd i zahtjevan kao i Cholo.

Sa nadimkom El Profe, ili profesor, Ortega je poznat po brutalnim sesijama i reputaciji da igrače tjera da trče dok ne padnu na pod ili krenu povraćati.

Posebno mijenjaju stanje uma kod novih pojačanja, a njegovi ljetni treninzi su prvi veliki test da se uvidi da li igrač posjeduje potreban kvalitet za Atletico.

Umjesto da bude šokiran onim što ga je dočekalo, Trippier je taj koji je šokirao Atleticov stručni štab sa odgovorima na sve Ortegine testove.

28-godišnjaka su opisali kao "zvijer" fizički i nije imao problem sa bilo čim što bi mu Ortega rekao da uradi.

Među zadacima tokom predsezone u julu Trippier je bila rampa od 50 metara sa 30-postotnim usponom koju je Ortega specifično napravio da odvede Simeoneove igrače do limita.

Bivši napadač Chelseaja Diego Costa recimo je osjetio vrtoglavicu i dezorijentiranost nakon jednog pokušaja da šprinta kod "profesora".

Još jedan izazov su bili šprintovi širom terena za golf. U ta dva i svim ostalim testovima Trippier je impresionirao nove saigrače.

Druga letnja pojačanja poput Felipea i Hectora Herrere, koji su stigli u Atletico nakon rada sa intenzivnim metodama trenera Sergija Conceicaa u Portu, imali su problema da se izbore sa novim zahtjevima. 

Ali ne i Trippier. Brutalni treninzi i nemilosrdan pristup kod Mauricija Pochettina u Tottenhamu očigledno mu je dobro došao, bez obzira na pad forme u toku prošle sezone.

U Atleticu vjeruju da su izvukli bingo. Iz onog što su vidjeli, posebno kada je riječ o prekidima i ubačajima, ne mogu vjerovati da su ga doveli za samo 20 miliona funti. 

Već u prvom meču Trippier je upisao asistenciju za Moratu u trijumfu nad Getafeom, da bi u drugom kod Leganesa Trippier započeo akciju koja je dovela do Atleticovog pobjedničkog pogotka. 

U Španiji su oduševljeni i kako je Trippier željan da što prije nauči španski jezik. U nekoliko navrata je ponovio da želi što prije naučiti španski kako bi mogao davati intervjue, a tri do četiri puta sedmično ide na kurs.

Zbog svega ovoga upoređuju ga sa Davidom Beckhamom, koji je također prigrlio Španiju kada je stigao u Real Madrid. Kao i on, specijalist je za prekide i nosi broj 23...

Učitaj još novosti