06. 09. 2019 - 21:06
POPOVICHU JE GIANNIS POSEBAN "Kad Evropljani igraju za svoje...
907
Shares
POPOVICHU JE GIANNIS POSEBAN

SELEKTOR SAD-A

POPOVICHU JE GIANNIS POSEBAN "Kad Evropljani igraju za svoje zemlje postaju super-heroji"

06. 09. 2019 - 21:06
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Gregg Popovich odmorio je svoje igrače u Shenzhenu, dan pred utakmicu sa Grčkom na početku druge faze Mundobasketa.

Pop je svjestan koga će njegovi igrači morati zaustaviti u subotu od 14:30 kada budu igrali protiv aktuelnog MVP-ja NBA lige Giannisa Antetokounmpa.

"Smatram da su svi igrači koji dođu sa drugih kontinenata u NBA dobri igrači, jer u suprotnom ne bi ni bili tu, ali je Giannis prilično poseban u poređenju sa dobrim igračima", istakao je Popovich.

On je slikovito opisao i šta igrači koji igraju u NBA znače svojim nacionalnim timovima.

"Kad igraju za svoje zemlje, volimo da kažemo kako postaju kao super-heroji. Udruže se zajedno sa svojim saigračima i pogledima na igru, formiraju tim i 'zaljube' se jedni u druge i uživaju da igraju jedni s drugima. I to se vidi na turniru. Mnogi su odrasli zajedno, a drugi su proveli cijele karijere igrajući zajedno. To se vidi i na terenu", dodao je Popovich.

Selektor SAD je potom objasnio da postoje razlike u pripremi utakmica, jer u NBA se sve svodi na "iks" i "oks" dok ovdje svaki tim želi drugačije da vodi igru.

"Svaka reprezentacija ima drugačiji stil i način na koji hoće da igra i to je ono što stvara užitak i istovremeno izazov u isto vrijeme jer je svaka ekipa 'rat', drugačiji rad koji treba razotkriti. Zanimljivo je", rekao je Popovich.

Učitaj još novosti