06. 09. 2019 - 20:31
ZAKARIĆ POSTAO SLOBODAN IGRAČ Nakon godinu dana raskinuo...
907
Shares
ZAKARIĆ POSTAO SLOBODAN IGRAČ Nakon godinu dana raskinuo ugovor sa Partizanom

POVREMENI REPREZENTATIVAC BIH

ZAKARIĆ POSTAO SLOBODAN IGRAČ Nakon godinu dana raskinuo ugovor sa Partizanom

06. 09. 2019 - 20:31
0
Shares

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić sporazumno je raskinuo ugovor sa Partizanom poslije godinu dana saradnje.

On je sada slobodan da pronađe novu sredinu, ali vezista će na to morati da sačeka do zimskog prelaznog roka, jer tako nalažu pravila.

Naime, Zakarić je raskidom saradnje sa klubom iz Humske postao slobodan agent na tržištu, ali kako nije našao klub u posljednjim danima regularnog dijela prelaznog roka, pokušao je da pronađe novu sredinu u danima poslije ljetnje pijace, u zemljama gdje je tržište još uvijek bilo otvoreno.

Ipak, pravilnikom je propisano da takav dogovor može da se realizuje samo ukoliko je fudbaleru istekao ugovor sa prijašnjim klubom do 30. juna, što nije slučaj sa Zakarićem, koji je iz Humske otišao u smiraju augusta, prenosi Telegraf.rs.

Goran Zakarić je stigao u Partizan početkom avgusta prošle godine iz sarajevskog Željezničara, za 150.000 eura, sa epitetom najboljeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U tom trenutku je imao niz ponuda na stolu, ali je želio baš u Partizan i zato je u Sarajevu bio i suspendovan.

Do dolaska Sava Miloševića na mjesto trenera, bio jedan od najstandardnijih prvotimaca Partizana sa odigranih 36 mečeva (sedam golova, pet asistencija).

Ipak, između novog stručnog štaba i veziste je negdje došlo do "kratkog spoja", poslije čega u smiraju minule sezone nije bio u kombinaciji za sastav, a početkom ljeta je svrstan među desetoricu "precrtanih" igrača.

Učitaj još novosti