06. 09. 2019 - 18:47
TOLIKA PRIČA O TRANSFERU I SAD OVO Stigle nove informacije o...
907
Shares
TOLIKA PRIČA O TRANSFERU I SAD OVO Stigle nove informacije o Neymaru i Barci, ovo niko nije očekivao

ZAVRŠAVA KARIJERU U PARIZU?!

TOLIKA PRIČA O TRANSFERU I SAD OVO Stigle nove informacije o Neymaru i Barci, ovo niko nije očekivao

06. 09. 2019 - 18:47
0
Shares

Predsjednik prve španske Primere Javier Tebas rekao je danas da vjeruje da će Neymar završiti karijeru u Paris Saint-Germainu, ako ne smanji zahtjeve za platu, nakon što su propali pregovori o njegovom povratku u Barcelonu.

Neymar se tokom ljeta želio vratiti u Barcelonu, za njega je bio zainteresovan i Real Madrid, ali je Brazilac uoči završetka prelaznog roka pristao ostati u Parizu.

On je i dalje najskuplji fudbaler svijeta, nakon što je za njega pariski klub na ljeto 2017. godine platio Barceloni 222 miliona eura. Njegov ugovor ističe 2022. godine.

"Iz ugla tržišta, Neymar će završiti karijeru u Paris SG-u, osim ako ne smanji svoju platu i potraživanja od kluba. Problem propalog povratka u Barcelonu ima veze sa njegovim odlaskom iz Pariza. To bi bio transfer van tržišta i jedino bi bio moguć uz 'zamke' kako bi se uvećala sponzorstva", rekao je Tebas, prenio je Sky.

"Kada to uradiš van tržišta, nemoguće je ponovo prodati za ovu cijenu", dodao je on.

Uprkos tome što nije odigrao nijednu utakmicu za Paris Saint-Germain ove sezone, Neymar je pozvan u reprezentaciju i bit će u konkurenciji za tim protiv Kolumbije u prijateljskoj utakmici.

On je početkom godine povrijedio zglob u prijateljskoj utakmici Brazila i Katara i to je bio posljednji takmičarski meč u kome je nastupio.

(Beta)

Učitaj još novosti