05. 09. 2019 - 18:39
Joshua vs Ruiz 2: Evo kada i gdje će se odviti revanš velikog...
907
Shares
Joshua vs Ruiz 2: Evo kada i gdje će se odviti revanš velikog boksačkog šoka DEBELJUCO PORUČIO: ŽELIM VIŠE OD 5 MINUTA SLAVE!

SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI

Joshua vs Ruiz 2: Evo kada i gdje će se odviti revanš velikog boksačkog šoka DEBELJUCO PORUČIO: ŽELIM VIŠE OD 5 MINUTA SLAVE!

Sport.ba
05. 09. 2019 - 18:39
0
Shares

Spektakularni i neočekivani prvak teške kategorije po verzijama IBF, WBO i WBA, Amerikanac meksičkog porijekla Andy Ruiz susreo se s Anthonyjem Joshuom u Saudijskoj Arabiji.

U Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, će se i upriličiti revanš, a kada… Promotor Eddie Hearn je potvrdio da je dokumentacija spremna za meč 7. decembra.

„Želim više od pet minuta slave“, upozorio je Ruiz svog britanskog suparnika na njihovom prvom susretu ''lice u lice'' od šokantnog meča u njujorškom Madison Square Gardenu.

„Još uvijek sam gladan pobjeda“, dodao je Ruiz na novinskoj konferenciji.

Ruiz je odbio revanš u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako da je otpao prijedlog da Cardiff bude poprište revanša, a s obzirom da su saudijski bogataši dali ''ponudu koja se ne može odbiti'', stvar je bila jasna.

Jedan od plejade najelitnijih teškaša današnjice, Irac Tyson Fury, primijetio je kako se novi prvak opustio:

„Ruiz se zadnja dva mjeseca malo previše vozika limuzinom, gostuje na TV-u i šopa tacosima. Niko ga nije dugo vidio u dvorani.“

ruiz-joshuaRuizov trener Manny Robles je 21. avgusta potvrdio te sumnje:

„Trenutno nije u najboljoj formi, ali se u ponedjeljak vraća u gym.“

andy-ruizSvjetska sportska i bokserska javnost s velikim nestrpljenjem je iščekivala meč između Joshue i trenutnog prvaka po WBC verziji, opakoga Deontaya Wildera.

deontay-wilder-anthony-joshua-heavyweight-boxing-gettyimages-870338698

No na taj meč će se ipak još podosta pričekati s obzirom na Joshuin poraz od Ruiza. Ova nas situacija podsjeća na poraz Mike Tysona protiv Jamesa ''Bustera'' Douglasa 1990. u Tokiju, što mnogi bokserski eksperti nazivaju najvećim iznenađenjem u povijesti boksa, pa i sporta.

Trebao je to biti praktički samo teži trening Tysona pred jako dugo i nestrpljivo iščekivanu borbu ''Iron Mikea'' sa Evanderom Holyfieldom. No uslijed mnogih okolnosti, od kojih je Tysonov poraz od Douglasa bio samo prvi, taj meč smo vidjeli tek 1996.

Učitaj još novosti