03. 09. 2019 - 22:03
CRNOGORCI BIJESNI ZBOG SIMBOLA SRPSTVA! NBA zvijezda s TRI...
907
Shares
CRNOGORCI BIJESNI ZBOG SIMBOLA SRPSTVA! NBA zvijezda s TRI PRSTA proslavila trojku, sada ga RAZAPINJU! Zahtijevaju žestoku kaznu i SUSPENZIJU IZ TIMA!

MUNDOBASKET

CRNOGORCI BIJESNI ZBOG SIMBOLA SRPSTVA! NBA zvijezda s TRI PRSTA proslavila trojku, sada ga RAZAPINJU! Zahtijevaju žestoku kaznu i SUSPENZIJU IZ TIMA!

Sport.ba
03. 09. 2019 - 22:03
0
Shares

Košarkaši Crne Gore neće ovaj premijerni Mundobasket pamiti po dobrom pošto su, moglo bi se slobodno reći, doživJeli dva debakla u prve dvije utakmice u Kini, sa selekcijama Grčke i Novog Zelanda. 

Jedan od onih koji je najviše razočarao, a od koga se najviše i očekivalo, jeste centar NBA ekipe Orlando Magica Nikola Vučević, koji je prva zvijezda ove ekipe. Iskusni centar nije se, međutim, proslavio u uvodna dva okršaja protiv Grčke i Novozelanđana.

Podsjetimo, u debaklu od Helena postigao je samo 12 poena, dok je u novom današnjem neuspjehu ubacio tri koša više.

Navijači ''Đetića'' su bijesni na Nikolu, ali srpski navijači ga veličaju zbog poteza za vrijeme današnje utakmice s Novim Zelandom. Vučević je jedan koš, tačnije trojku, proslavio s tri podignuta prsta što je izazvalo pravu polemiku na društvenim mrežama. 

2

FOTO: PRINTSCREEN

Na društvenim mrežama pojavili su se komentari tipa: "Da li će režim u Crnoj Gori kazniti asa Magicka, obzirom da se zna ko diže tri prsta prilikom proslava".

- P. Popović, Dubljević, Vučević, Ivanović odlična borba. Novi Zeland bolji. Sudije da se oprobaju u tenisu, a Šehović da se drži DPS-a, angažovat’ ga za izbore, da radi na terenu. Nego, ‘oće li kazniti ko Vučevića zbog dizanja tri prsta posle trojke? Ajde na jednu ruku, druže, ali digao je na obe, a znamo ko… tri prsta, ovaj… I tako - napisao je crnogorski analitičar Luka Radonjić.

- Samo da se nadamo da ne isključe Nikolu iz reprezentacije posle one trojke i slavlja na „onaj način“ - glasio je komentar Aleksandra Plamenca.

Crnu Goru sada očekuje borba za plasman od 17. do 32. mjesta, što je rezultat koji ni malo ne raduje NBA zvijezdu i najboljeg igrača tima Nikolu Vučevića.

- Sudije su grešile na obe strane terena. Mislim da smo prerano ušli u nervozu i prepirku sa sudijama. Od starta se stvorila velika nervoza sa naše strane. Mislim da su četiri tehničke greške koje smo dobili previše i takve stvari ne smeju da se dešavaju na Svetskom prvenstvu. Moramo da znamo da nismo velika ekipa, koja će imati, da tako kažem protekciju kod sudija, već nam ostaje da se borimo. Napravili smo greške, trebali smo bolje da odreagujemo u nekim situacijama. To nas je koštalo nekoliko poena. Mislim da sudije nisu razlog poraza. Momci sa Novog Zelanda su odigrali sjajno, pogodili su kada je trebalo, mi nismo i to je to - rekao je Vučević i nastavio:

- Priliku da stignemo do pobede smo ispustili u završnici treće i početkom poslednje deonice. Uspeli smo da nadoknadimo dvocifreni minus, imali nekoliko pozicija da povećamo prednost, olako smo ih prokockali, a rival je odgovorio sa tri uzastopne trojke. Znali smo da su nezgodan protivnik, da igraju brzo i šutiraju u ranoj fazi napada. Nismo odgovorili na najbolji način na to. Novi Zeland je zasluženo pobedio, zaključio je Vučević, piše Kurir.

Šta će biti od svega, saznaćemno uskoro, ali zvaničnih saopštenja iz Crne Gore još nema, ali vjerujemo da će ih biti. 

Učitaj još novosti