03. 09. 2019 - 16:59
AMERIKANCI SE PROVUKLI KROZ IGLENE UŠI Turci bili nadomak...
907
Shares
AMERIKANCI SE PROVUKLI KROZ IGLENE UŠI Turci bili nadomak pobjede, meč otišao u produžetke

MUNDOBASKET

AMERIKANCI SE PROVUKLI KROZ IGLENE UŠI Turci bili nadomak pobjede, meč otišao u produžetke

Sport.ba
03. 09. 2019 - 16:59
0
Shares

Malo je falilo da vidimo najveću senzaciju na Mundobasketu. Turska je bila nadomak nevjerovatne pobjede nad favorizovanim Amerikancima, koji su se ipak izvukli u produžetku. Tačnije u posljednjim sekundama dodatka.

Sam meč protekao je u izjednačenoj borbi dvaju selekcija, u kojoj požrtvovni Turci nisu dopuštali odvajanje Amera, da bi 12 sekundi prije kraja došli do prvog vodstva na utakmici.

Ipak, sekundu prije kraja, Turci sa +2 u rukama rade prekršaj na trici koju je potegnuo Jayson Tatum. Šut je promašio, ali je dobio tri slobodna bacanja, od kojih je jedno promašio te se otišlo u produžetke.

U produžetku je Kemba Walker predvodio SAD, ali nije mogao sam. Dogus Balbay je ukrao jednu loptu Mylesu Turneru, a Joe Haris je napravio 'namjernu'. Balbay je dobio dva slobodna bacanja uz +1 prednost Turske, ali nije uspio iskoristiti. Potom je Cedi Osman prokockao i svoja dva slobodna bacanja, promašivši i prvo i drugo, da bi se Khirs Middleton potom sjurio u kontru i zabio dva slobodna bacanja.

U konačnici, utakmica je završila pobjedom Amerikanaca rezultatom 93-92, a najefikasniji bili su Middleton s 15 poena, Walker s 14 poena, sedam asista i šest skokova. Dok su dvoznamenkasti u rubrici poena bili Turner, Tatum, Harris (svi po 11) te Harrison Barnes (10).

Kod poraženih Turaka, najbolji su bili Ersan Ilyasova (23 poena, 14 skokova), Melih Mahmutoglu (18 poena, 4 asista), Furkan Korkmaz (16p, 4s) i Cedi Osman (15p, 4a).

Učitaj još novosti