02. 09. 2019 - 10:22
ĐOKOVIĆU UGROŽENA KARIJERA, ŠTA SE DEŠAVA? "Bol traje već...
907
Shares
ĐOKOVIĆU UGROŽENA KARIJERA, ŠTA SE DEŠAVA?

POVREDA RAMENA

ĐOKOVIĆU UGROŽENA KARIJERA, ŠTA SE DEŠAVA? "Bol traje već nedjeljama..."

Sport.ba
02. 09. 2019 - 10:22
0
Shares

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće odbraniti titulu na US Openu osvojenu prošle godine, pošto je u osmini finala poražen od švicarskog igrača Stanislasa Wawrinke, a ono što može brinuti navijače jeste povreda ramena. 

Aktuelni svjetski broj jedan morao je predati meč Wawrinki zbog povrede lijevog ramena u trećem setu, što je odmah prokementarisao na konferenciji za novinare.

"Već poslije nekoliko gemova meča sam predosjetio da ću možda morati prekinuti meč. Razmišljao sam da ću to da uradim kad sam izgubio drugi set. Pokušao sam još nekoliko gemova i na kraju sam ipak to morao uraditi", istakao je Novak i dodao:

"To je nešto što se, barem mi je tako preneseno, već mjesecima vuče, samo se sada pogoršala situacija određenim pokretima, možda naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim dijelovima ramena. Uslijed svega toga se desilo svašta nešto unutra o čemu stvarno ne želim da pričam. Znam da ljudi žele da znaju, ali stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo kada gubim jer onda to skreće pažnju sa protivnika i onoga što je on uradio."

Novaku slijedi nova pauza zbog povrede.

"Preda mnom je proces evaluacije i odmora. Nekoliko nedjelja bez reketa sigurno, pa da vidimo kako će rame da reaguje, treba da se smiri ta upala. Sreća u nesreći je što nije dominantna ruka, već lijeva, pa će se možda ubrzati proces oporavka."

"Iskreno se nadam. Moraću ponovo da uradim tu magnetnu rezonancu, ultrazvuk, kako bi što bolje medicinski, stručni tim oko mene napravio dijagnozu kako bi se znalo šta i kako. Dugoročno... Niko ništa ne može da mi garantuje. Oni nisu mogli da mi garantuju da se to neće potpuno pogoršati, da bude još gore stanje nego što jeste, ali su rekli da su mali izgledi. U sportu je sve moguće. Ja sam danas napravio par naglih i oštrih pokreta koji su napravili te nagle i oštre bolove. To mi se nije svidjelo, ali vjerujem i nadam se da će biti ok."

Učitaj još novosti