02. 09. 2019 - 08:01
SKANDALOZAN POTEZ PUBLIKE Izviždali Novaka jer je predao, a...
907
Shares
SKANDALOZAN POTEZ PUBLIKE Izviždali Novaka jer je predao, a onda im je on fenomenalno spustio poslije meča

US OPEN

SKANDALOZAN POTEZ PUBLIKE Izviždali Novaka jer je predao, a onda im je on fenomenalno spustio poslije meča

Sport.ba
02. 09. 2019 - 08:01
0
Shares

Najbolji teniser planete Novak Đoković rekao je šta misli o nepristojnom gestu njujorške publike na US Openu, ali nakon poraza od Stana Wawrinke nije bio previše raspoložen da priča o lijevom ramenu zbog kog je predao meč.

Novak je u trećem setu meča predao pri rezultatu 6:4, 7:5 i 2:1 uz brejk za Švicarca, a povredu ramena je "vukao" još od drugog kola turnira kada se prilično namučio sa Juanom Londerom iz Argentine.

"Gledajte, čestitam Stanu, sjajan igrač i želim mu sve najbolje. Neću da pričam o svojoj povredi, pričao sam o svojoj povredi. Povukao sam se, rekao da je to lijevo rame i neću više o tome", bezvoljno je prokomentarisao srpski as poslije meča.

Poslije sat i 49 minuta velike borbe, Wawrinka je ispraćen aplauzima, a Đoković zvižducima, pa je uslijedilo pitanje novinara kako se osjeća tim povodom.

"Šta mogu da vam kažem? Ne vrijeđaju me takvi postupci, ne obraćam pažnju na to, volim da poštujem druge i nadam se da drugi poštuju mene i moje odluke. Žao mi je zbog publike, došli su da gledaju cijeli meč i to nije bilo suđeno. Mnogi nisu ni znali šta se dešava i ne mogu da ih krivim, tako je kako je", kaže Đoković.

Istakao je da ga posebno boli što je morao da se povuče sa jednog od najvećih turnira u svijetu, ali je rame jednostavno dugo već bilo "frustrirajuće". Ipak, sretan je što se vraća ulozi oca.

"Hvala što ste to pitali, naravno da postoje razne uloge u mom životu pored tenisa i roditeljstvo će mi pomoći da promijenim tok svojih misli. To je najveća stvar, ali sam sad usred nesretne situacije i moram da se suočim sa posljedicama toga. Život ide dalje", kaže Đoković.

Uprkos tome što ima 32 godine i već je deceniju i po dio profesionalnog tenisa, ne namjerava skorije prestati da se njime bavi.

"Nije tajna da mi je želja i cilj da stignem Rogerov rekord, ali istovremeno, dug je put ispred mene. Planiram da igram još mnogo godina i ne vidim kraj iza ćoška. Sad je cilj da održim tijelo u formi kako bih na vrhuncu mogao da igram najveće turnire u našem sportu", zaključio je Novak.

Učitaj još novosti