30. 08. 2019 - 19:54
LEGENARNI TENISER NAGAZIO SRBINA KAO NIKAD NIKO "Glumac, bolji...
907
Shares
LEGENARNI TENISER NAGAZIO SRBINA KAO NIKAD NIKO

JOHN MCENROE

LEGENARNI TENISER NAGAZIO SRBINA KAO NIKAD NIKO "Glumac, bolji i od De Nira na vrhuncu..."

Sport.ba
30. 08. 2019 - 19:54
0
Shares

Prvi reket svijeta, Novak Đoković, u drugom kolu US Opena pobijedio je Argentinca Juana Ignacija Londera sa 6:4, 7:6, 6:1, ali je u jednom trenutku zbog velikih bolova u lijevom ramenu razmišljao i o predaji meča. 

novak-djokovic-no-damage-to-shoulder

"Ne pamtim kad sam ovakvo nešto osjetio u karijeri. Nije bilo lako igrati s takvim osjećajem u ruci, mučio sam se na servisu i bekhendu. Imao sam veliku sreću što sam završio meč u tri seta", rekao je prvi teniser svijeta koji je nekoliko puta tražio pomoć fizioterapeuta.

djokovic

Argentinac je u prvom setu imao break prednosti, a u drugom dvostruki break. Da je u jednom od ta dva seta sačuvao prednost, Đoković bi vjerovatno predao.

Nakon meča John McEnroe, legendarni američki teniser, prokomentarisao je Đokovićevu ozljedu. Naime, smatra da se radi o običnoj glumi, a našalio se kako se srpski teniser vjerovatno povrijedio na odmoru u Hrvatskoj nakon osvojenog Wimbledona.

novakdjokovic

"Moguće da je pao s broda tijekom odmora u Hrvatskoj... Očito je da povreda uopće nije utjecala na njega. A ako jest, onda je nevjerovatan glumac. Bolji glumac i od Roberta De Nira na svom vrhuncu", rekao je McEnroe. 

Na račun Đokovićeve ozljede u prijenosu uživo šalio se i Johnov brat Patrick, a mnogi teniski zaljubljenici nisu dobro prihvatili njihove šale pa su ih nakon meča kritizirali na društvenim mrežama.

Učitaj još novosti