30. 08. 2019 - 08:13
GODINU DANA NAKON DOLASKA RONALDA Juventus postao treći klub...
907
Shares
GODINU DANA NAKON DOLASKA RONALDA Juventus postao treći klub svijeta

PRATIOCI NA INSTAGRAMU

GODINU DANA NAKON DOLASKA RONALDA Juventus postao treći klub svijeta

30. 08. 2019 - 08:13
0
Shares

Dolazak Cristiana Ronalda prije godinu dana u Seriju A je poslao jasnu poruku da se klubovi iz Serije A u potpunosti vraćaju na zasluženo mjesto. 

Juventus je platio 110 miliona eura Real Madridu, ali djeluje da su Andrea Agnelli i kompanija znali da će im se ovaj posao višestruko isplatiti.

Ronaldo je sam po sebi globalni fenomen. Portugalac ima pravu armiju pratilaca na raznim društvenim platformama, znatan broj njegovih simpatizera je promijenio "vjeru" i poslije Real Madrida krenuli da navijaju za Juventus.

"Stara dama" je godinu dana poslije transfera Portugalca povećala broj pratilaca na Instagram profilu za dvadeset miliona!

U julu 2018. godine su imali svega deset miliona simpatizera, sada je taj broj porastao na 31 milion. Nema sumnje da je veliki doprinos donio Ronaldo koji na svom profilu ima nevjerovatnih 131 miliona fanova.

Ovo stavlja Juventus na treću poziciju najpraćenijih klubova, ostavili su Man. United iza sebe. Sada su ispred Italijana samo Barcelona sa 76.1 i Real Madrid sa 76.6 miliona pratilaca.

Učitaj još novosti